Sunday, December 4, 2022

Volodimir Zelenski: ”Vreau să transmit un mesaj președintelui rus: să începem negocierile, ca să nu mai moară și alți oameni”

Must Read

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a adresat președintelui rus Vladimir Putin cu o propunere de a se așeza la masa negocierilor pentru a pune capăt ostilităților din Ucraina.

”Invazia Ucrainei de către Rusia nu este doar o invazie, este începutul unui război împotriva Europei. Împotriva unității Europei. Împotriva drepturilor fundamentale ale omului în Europa.

Împotriva tuturor regulilor de conviețuire pe continent. Împotriva faptului că statele europene refuză să împartă granițele cu forța.

Două zile la rând, orașele noastre sunt supuse bombardamentelor. Coloanele de tancuri și atacurile aeriene sunt similare cu ceea ce a trăit deja Europa în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

- Advertisement -

Europa a spus – niciodată, dar iată-ne.

Știu că puteți vedea asta cu toții. Dar nu vedem ce o să faceți în continuare.

Cum ai de gând să te aperi, dacă ești atât de lent în a ne sprijini în Ucraina.

În toate țările, în toate orașele, ieșiți pe străzi și cereți pace pentru Europa, pace pentru Ucraina.

Dacă în Europa aveți pregătire militară și nu doriți să vă uitați la indecizia politicienilor voștri, puteți să vă mutați în țara noastră și, împreună cu noi, să apărați Europa, acolo unde este atât de necesar asta.

Vreau să transmit un mesaj președintelui rus, luptele sunt în desfășurare în toată țara, să începem negocierile, ca să nu mai moară și alți oameni.

Acum, vreau să spun trupelor noastre – rămâneți pe loc, sunteți tot ceea ce avem.”

Rusia e pregătită să accepte negocieri cu Ucraina
Vineri, la Moscova, ministrul de Externe, Serghei Lavrov, a afirmat că Rusia este pregătită să accepte negocieri cu Ucraina, dacă armata ucraineană încetează să opună rezistenţă.

“Noi suntem pregătiţi pentru negocieri, în orice moment, prin condiţia ca forţele armate ucrainene să asculte apelul nostru şi să depună armele”, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, Serghei Lavrov, citat de cotidianul Le Monde.

Serghei Lavrov susţine că armata rusă nu intenţionează să ocupe Ucraina, ci doar să asigure “demilitarizarea” ţării, informează Mediafax.

“Nu vrem ca Ucraina să mai fie controlată din exterior”, a susţinut Serghei Lavrov, potrivit agenţiei RIA Novosti.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Ce s-a descoperit în cel mai recent studiu despre vaccinul Pfizer

Eficiența vaccinului anti-COVID-19 de la Pfizer scade pe măsură ce pacienții îmbătrânesc, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii...
- Advertisement -

More Articles Like This