Friday, March 29, 2024

Zelenski continuă să ceară ajutor disperat. Acuză că situația e mai critică ca oricând: ”Rușii atacă ambulanțe”

Must Read

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, trage un semnal de alarmă și spune că situația din țara sa este mai criticată ca oricând. În plus, acesta acuză că rușii atacă și zona civila.

A fost o nouă noapte de asediu în Ucraina, după ce rușii au atacat pe toate fronturile. Cu atât mai grav este că armata lui Putin a atacat și foarte multe zone civile, așa cum a precizat Volodimir Zelenski, potrivit Sky News.

Liderul ucrainean acuză că noaptea de sâmbătă spre duminică a fost una brutală, iar problema cea mai mare este că rușii atacă toate zonele, chiar și cele unde nu există infrastructură militară. În plus, unele dintre țintele armatei lui Putin au fost inclusiv ambulanțele.

Ucraina primește ajutor

- Advertisement -

În tot acest timp, ajutorul Occidentului pentru Ucraina nu întârzie să apară. După ce România a decis să închidă spațiul aerian pentru toate avioanele rusești, nici celelalte țări nu au stat cu mâinile în sân.

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, a transmis că trimite în Ucraina 1.000 de lansatoare de rachete antitanc şi 500 de torpile Stinger în Ucraina.

„Atacul rusesc marchează un punct de cotitură. Este de datoria noastră să facem tot posibilul pentru a ajuta Ucraina să se apere împotriva armatei invadatoare a lui Putin. Prin urmare, furnizăm prietenilor noștri din Ucraina 1.000 de rachete antitanc și 500 de rachete Stinger”, a scris Olaf Scholz pe Twitter.

De asemenea, Andrzej Duda, liderul polonez, susţine că Polonia pledează pentru o cale expresă de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană. În plus, polonezii au închis spaţiul aerian pentru Rusia şi au trimis un convoi cu tehnică militară la Kiev.

Totodată, și Azerbaidjanul a decis să ajute și furnizează combustibil gratuit medicilor și salvatorilor în Ucraina. Președintele țării a fost de acord cu președintele Azerbaidjanului. Ucraina se așteaptă și la o încărcătură de medicamente.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x