Saturday, April 20, 2024

A influențat China războiul dintre Rusia și Ucraina? Serviciile secrete americane ar fi descoperit o legătură între Jocurile Olimpice și invazia rușilor

Must Read

Oficialii chinezi ar fi știut că Rusia ar urma să invadeze Ucraina și i-ar fi cerut lui Vladimir Putin să amâne războiul până la finalul Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing.

Potrivit unui raport ar serviciilor secrete americane, China ar fi cerut Rusiei ca războiul cu Ucraina să înceapă după Jocurile Olimpice de Iarnă.

Competiția din China s-a încheiat pe 20 februarie, iar primul atac al Rusiei a venit pe 24 februarie. Decizia ar fi fost luată după ce mai mulți oficiali din China s-ar fi întâlnit cu omologi ruși.

China ar fi cerut ca războiul dintre Rusia și Ucraina să înceapă după Jocurile Olimpice

- Advertisement -

Serviciile secrete ar fi intrat în posesia unui schimb de informații clasificate între China și Rusia, iar oficialii americani le consideră a fi credibile, unul dintre argumente fiind prezența lui Putin la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice și întâlnirea cu președintele Chinei, Xi Jinping, potrivit  New York Times.

„Sunt niște speculații fără nicio bază, făcute doar pentru a acuza China”, a fost reacția lui Liu Pengyu, ambasadorul Chinei în SUA.

Momentan, raportul este investigat de oficialii americani pentru a se analiza informațiile și a se verifica veridicitatea lor.

China nu apelează la sancțiuni economice împotriva Rusiei

Libertatea scria miercuri că Rusia nu va fi sancționată dinspre Beijing.

„Nu vom lua parte la astfel de sancțiuni și vom menține schimburi economice, comerciale și financiare normale cu toate părțile relevante. Dezaprobăm sancțiunile financiare, în special cele lansate unilateral, pentru că nu au prea multă bază legală și nu vor avea efecte bune”, a transmis Guo Shuqing, președintele Comisiei de Reglementare a Băncilor și Asigurărilor din China.

Sursa: gsp.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x