Saturday, April 20, 2024

Acțiunile Sberbank au căzut la doar un cent la bursa londoneză

Must Read

Acțiunile băncii rusești Sberbank au scăzut miercuri cu 95% la Bursa de Valori din Londra, pentru a fi tranzacționate până la un cent, după ce banca a anunțat că se retrage de pe piața europeană, scrie CNBC.

Cel mai mare creditor al Rusiei a declarat că filialele sale europene au avut parte de „ieșiri anormale de numerar” și și-a exprimat îngrijorarea pentru siguranța angajaților săi.

Banca Centrală Europeană a ordonat închiderea subsidiarei europene a Sberbank, potrivit unui anunț făcut miercuri de reglementatorul austriac al pieței financiare, care a sugerat ca banca rusească „eșuează sau este probabil să eșueze” ca urmare a invaziei ruse în Ucraina, care a dus la ieșiri masive de capital.

Statele Unite, Uniunea Europeană și Marea Britanie au intensificat sancțiunile împotriva instituțiilor Rusiei în ultimele zile, interzicând băncilor cheie din sistemul internațional de plăți SWIFT și limitând capacitatea Băncii Centrale a Rusiei de a-și folosi rezervele de valută de peste 600 de miliarde de dolari.

- Advertisement -

Începând cu tranzacțiile de dimineață târziu la Londra, acțiunile Sberbank au scăzut cu 94,24% până la tranzacționarea la 0,01 USD. Banca a pierdut 99,9% din valoare de la începutul anului.

Alte acțiuni majore rusești listate la Londra au înregistrat scăderi similare miercuri, inclusiv Lukoil, Novatek și Rosneft.

Pe plan intern, bursa din Moscova a fost închisă timp de trei zile consecutiv, în timp ce autoritățile încearcă să oprească sângerarea activelor locale.

Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x