Monday, June 27, 2022

Adolescentul care urmărea avionul lui Elon Musk este acum pe urmele lui Putin și ale oligarhilor ruși

Must Read

Jack Sweeney, un adolescent din Florida care urmărește online avionul privat al lui Elon Musk are o nouă țintă: oligarhii și miliardarii ruși.

Tânărul de 19 ani, care a respins oferta de 5.000 de dolari a lui Musk de a-și șterge contul de Twitter, a lansat recent două noi ținte pe Twitter: @RUOligarchJets și @Putinjet, în urma invaziei Rusiei în Ucraina. Cele două profiluri au strâns împreună aproape 300.000 de urmăritori și oferă actualizări aproape live ale mișcărilor avioanelor private, împreună cu imagini cu hărțile care le localizează.

Sweeney a declarat pentru Wall Street Journal că oamenii i-au spus de mult să înceapă astfel de conturi de Twitter, iar aceste solicitări au crescut după ce sancțiunile i-au vizat pe cei mai bogați din Rusia.

Oligarhii Rusiei se confruntă cu haosul economic acasă și sunt pedepsiți de Occident după ce președintele Vladimir Putin a ordonat trupelor sale să intre în Ucraina.

- Advertisement -

Unele dintre avioanele urmărite de conturi sunt cele ale proprietarului clubului de fotbal Chelsea, Roman Abramovici, omului de afaceri Alisher Usmanov și Leonid Mikhelson, președintelui miliardar al producătorului rus de gaze Novatek.

Într-un interviu acordat Bloomberg, Sweeney a spus că a fost uimit de dimensiunea avioanelor pe care oligarhii ruși le folosesc: ”avioanele pe care le au acești oligarhi sunt absolut nebunești”, a spus Sweeney. Cei mai bogați din țară călătoresc cu avioane de dimensiuni comerciale precum un Airbus A319 și Boeing 737.

”Avioanele lor sunt uriașe în comparație cu alte avioane”, a adăugat el. În total, conturile urmăresc peste 40 de avioane și elicoptere legate de oligarhii ruși. El i-a invitat pe alții să ajute la creșterea numărului de avioane care pot fi urmărite.

Contul de Twitter al lui Sweeney care îl urmărește pe Musk este încă activ. Tânărul a declarat că îl va șterge doar în schimbul unui nou Tesla Model 3.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Serbia critică decizia UE privind Ucraina: ‘A sărit peste câteva decenii de presiune, șantaj și birocrație’

Ucraina, care nu îndeplinește standardele necesare, a primit statutul de candidat la UE doar datorită conflictului cu Rusia, a...
- Advertisement -

More Articles Like This