Wednesday, February 1, 2023

Agenția Internațională pentru Energie sfătuiește oamenii să conducă mai lent și să lucreze de acasă, pentru a compensa criza energetică globală

Must Read

Conduceți mai lent, lucrați de acasă și folosiți transportul în comun – acestea sunt câteva dintre măsurile pe care Agenția Internațională pentru Energie (IEA) le-a propus pe fondul a ceea ce numește ”criză energetică globală” după invazia Rusiei în Ucraina.

AIE a anunțat un plan în 10 puncte pentru a reduce utilizarea petrolului după ce mai multe țări, inclusiv Canada, Statele Unite, Regatul Unit și Australia, au interzis importurile de petrol din Rusia.

Printre propuneri se numără reducerea limitelor de viteză pe autostradă cu cel puțin 10 kilometri pe oră, să se facă transportul public mai accesibil și să introducă ”duminica fără mașini” în orașele mari.

Potrivit directorului executiv al AIE, Fatih Birol, acțiunile sunt menite să reducă tensiunile de pe piața energiei și amelioreze impactul creșterii prețului petrolului pentru consumatori.

- Advertisement -

În economiile avansate, a spus Birol, acțiunile ar putea ajuta la reducerea cererii de petrol cu ​​2,7 milioane de barili pe zi înainte de sezonul de vârf al cererii.

AIE a avertizat săptămâna aceasta că potențialele întreruperi la scară largă ale producției de petrol ”amenință să creeze un șoc global al aprovizionării cu petrol” în lumina sancțiunilor impuse Rusiei și pe măsură ce cumpărătorii evită din ce în ce mai mult achizițiile de petrol din Rusia.

Moscova ar putea fi forțată în curând să reducă producția de țiței cu 30%, a spus AIE, supunând economia globală celei mai mari crize de aprovizionare din ultimele decenii, dacă Arabia Saudită și alți mari exportatori de energie nu încep să pompeze mai mult.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

FMI estimează că Marea Britanie va fi în acest an cea mai afectată de recesiune dintre țările dezvoltate. Germania va stagna economic, dar, pe...

Economia Marii Britanii ar urma să scadă cu -0,6% în 2023, potrivit proiecțiilor FMI, care spune acum că Germania...
- Advertisement -

More Articles Like This