Thursday, August 18, 2022

China anunță că va oferi ajutor umanitar Ucrainei, dar susține că în continuare “prietenia cu Rusia este solidă”, în contextul presiunilor internaționale pentru a denunța clar războiul din Ucraina.

Must Read

Anunțul a fost făcut de ministrul chinez de Externe, care a precizat că ajutoarele vor fi trimise prin intermediul Crucii Roșii a Chinei. Totuși, oficialul a precizat că “perspectivele de viitoare cooperări cu Rusia sunt foarte vaste”, iar “prietenia cu Moscova este încă solidă”.

Atât ajutorul, cât și precizările cu privire la relația cu Rusia au loc în condițiile în care până acum, guvernul Chinei nu a transmis o poziție oficială privind invadarea Ucrainei. La începutul acestei săptămâni, Ministerul de Externe Chinei a semnalat că țara sa este pregătită să lucreze cu comunitatea internațională pentru a media conflictul. Beijingul a mai transmis săptămâna trecută că “regretă” că s-a ajuns la acțiune militară și la pierderi de vieți omenești în rândul civililor.

Anunțul Chinei de a se alătura majorității statelor lumii în sprijinirea Ucrainei cu ajutor umanitar a venit la câteva ore după ce prim-ministrul Australiei, Scott Morrison, i-a cerut clar Chinei să denunțe ofensiva Rusiei.

- Advertisement -

Într-un lung discurs de politică externă la Sydney, Morrison a atras atenția Chinei privind retorica sa despre respectul pentru suveranitate și integritatea teritorială și i-a cerut să pună capăt “tăcerii sale înfricoșătoare”. “Depinde de China, în acest punct al istoriei, să demonstreze că afirmațiile sunt mai mult decât cuvinte. Nicio țară nu ar avea un impact mai mare asupra Rusiei decât China”, a mai afirmat Morrison, adăugând că este consternat de lipsa de acțiune a Chinei în legătură cu invazia.

Surse alternative: SkyNews, BBC.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Vladimir Putin susține că SUA vor să prelungească războiul din Ucraina

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, susține că Statele Unite ale Americii urmăresc să prelungească războiul declanșat în Ucraina, împiedicând astfel...
- Advertisement -

More Articles Like This