Monday, June 24, 2024

Cine îl poate opri pe Vladimir Putin. Teoria lui Yuval Harari

Must Read

Istoricul Yuval Harari, unul dintre cei mai bine vânduţi scriitori ai deceniului, a explicat într-un interviu de ce crede că Vladimir Putin a pierdut deja războiul şi cine ar putea să-l oprească. Bunicul lui Harari s-a născut în Ucraina, într-un sat aproape de România.

“Acest război e responsabilitatea unui singur om. Este războiul lui Putin. Nu e războiul Rusiei, nici a ruşilor, nici a istoriei lor. Dacă ucrainenii pot opri tancurile cu mâinile goale, există posibilitatea ca poporul rus să oprească războiul. (…)

Lumea vorbeşte despre îngrijorările de securitate ale Rusiei. E ca atunci când cineva stă cu cizma pe faţa cuiva şi ne spune, vă rog să înţelegeţi, mă îngrijorează siguranţa. Nu. Nu e cazul. Nu există nicio ameninţare ca să facă asta. Ultima oară când cineva a invadat Rusia a fost în timpul lui Hitler, acum 70 de ani şi de-atunci cine a mai invadat Rusia, cine ar vrea să o invadeze?

Cei care cred că germanii vor să invadeze Rusia, nu au fost de curând în Germania. Credeţi că francezii, că Napoleon o să se ridice din mormânt şi o să-şi conducă iar armata să invadeze, este o nebunie! Nu există niciun motiv pentru ca acest război să pornească cu excepţia fanteziei şi ambiţiei unei singure persoane.

- Advertisement -

Sunt multe lucruri pe care le ştiam înainte să înceapă războiul. Ştiam că armata Rusiei este mult mai puternică. Ştiam că NATO nu va trimite forţe pentru a interveni. Ştiam despre puterea gazului şi a petrolului Rusiei. Dar era un singur lucru de care nimeni nu putea fi sigur. Care avea să fie reacţia Ucrainei. Întregul plan al Rusiei s-a bazat pe un pariu că ucrainenii se vor preda pur și simplu.

Putin şi-a imaginat că trebuie să invadeze Ucraina și că in 24 de ore Zelensky va pleca, că armata ucraineană se va preda, și că populația va aruncă cu flori peste tancurile rusești. Și s-a înșelat cu privire la toate astea. Zelensky nu a plecat, ucrainenii sunt curajoși, armata ucraineană se luptă puternic, iar ucrainenii nu aruncă cu flori pe tancurile rusești, ci cu cocktailuri Molotov. Bunicul meu este din Cernovici, care este aproape de frontieră cu România. Nu este o chestie de familie, este o chestie umană. Vezi distrugerea, foametea, oamenii care își părăsesc casele, oamenii care lupta pentru existența lor, și este ceva mișcător”, a spus Yuval Harari, într-un interviu pentru Observator.

Putin, avertisment pentru vecini: “Nu agravați situația!” | Liderul rus cere să nu i se impună Rusiei noi restricții

Președintele rus Vladimir Putin le-a cerut vineri vecinilor țării sale să nu escaladeze tensiunile, în cea de-a noua zi de când Moscova și-a trimis forțele armate să invadeze Ucraina.

“Nu avem intenții rele la adresa vecinilor noștri. Și i-aș sfătui și pe ei să nu escaladeze situația, să nu introducă nicio restricție. Ne îndeplinim obligațiile și vom continua să le îndeplinim”, a spus Putin, într-o declarație televizată.

“Aici, nu vedem rostul să agravăm sau să înrăutățim relațiile noastre. Și toate demersurile noastre, dacă vor fi, vor apărea întotdeauna ca răspuns la acțiuni neprietenoase, acțiuni împotriva Federației Ruse”, a adăugat el.

Potrivit BBC, Putin a fost prezentat la televiziune în timp ce participa online, de la reședința sa de la periferia Moscovei, la o reuniune guvernamentală.

Sursa citată mai notează că apelul președintelui rus vine în timp ce miniștrii de externe din NATO sunt prezenți la Bruxelles pentru a decide  în privința acțiunilor de răspuns la agresiunea Rusiei în Ucraina.

Vladimir Putin a avut, joi, un alt discurs la televiziunea rusă de stat, în care a susținut că “operațiunea militară se desfășoară conform planului” și că familiile militarilor ruși care au murit în luptele din Ucraina vor primi de la stat echivalentul a circa 40 de mii de euro.

Miercuri, armata rusă a recunoscut, în premieră, moartea a circa 500 de militari în Ucraina, de la începutul invaziei.

Între cei uciși se află și general-maiorul Andrei Suhovețki, comandantul adjunct al Armatei 41 Combinate din Districtul Militar Central al Rusiei.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Elon Musk are inca un copil, in total are 12 copii: „Cea mai mare amenintare la adresa civilizatiei este scaderea natalitatii”

Elon Musk are inca un copil, mama fiind o directoare de la una dintre companiile sale, Shivon Zilis. Directorul...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x