Wednesday, April 24, 2024

De ce a ajuns benzina la 11 lei în vestul României. Mișcarea speculativă scandaloasă făcută de mai mulți patroni independenți

Must Read

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a dat asigurări miercuri, 8 martie, că România are suficiente stocuri de produse petroliere și că nu va exista o criză a carburanților.

Ministrul a subliniat că nu este cazul ca românii să stea la cozi, pentru că nu vor fi probleme de aprovizionare în perioada următoare și nici nu va crește prețul la 9, 10, 11 lei, cum se vehiculează.

Popescu a explicat scumpirile în vestul țării prin decizia Ungariei de a plafona prețul carburanților și specula din zona graniței.

”Este complet nejustifiat ce se întâmplă. S-a creat o panică pe fondul unor prețuri apărute la granița româno-ungară. Acolo, în Ungaria, prețul s-a plafonat de către stat și benzina a dispărut din benzinării”, a declarat ministrul miercuri seară, la Digi 24.

- Advertisement -

În acest context, pe fondul cererii mari de la graniță, mai multe benzinării indepedente din județe precum Bihor, Arad sau Timiș au majorat prețul cu până la 4 lei/ litru, mizând pe nevoia de carburanți a clienților din Ungaria sau pe eventuale tentative de afaceri speculative ale unor români, care să încerce să facă trafic cu benzină peste graniță.

”Fac un apel la români să nu stea la coadă pentru că vor găsi benzină și motorină în perioada următoare. Nu se va dubla prețul, nu va ajunge la 9, 10, 11 lei. Nu există niciun motiv pentru cozi

Există multe zvonuri și fake-news-uri și ne putem aștepta să mai apară tot felul de zvonuri, cum a fost și cu valuta, că nu mai există.

România este o țară stabilă, nu are probleme cu carburanții.

Nu există absolut niciun motiv ca benzina să ajungă mâine la 11 lei, dar există motive ca organe ale statului să se ducă la benzinăriile care au ridicat nejustificat prețul și de mâine să înceapă controalele. Speculațiile trebuie aspru pedepsite, mai ales în situații de criză”, a mai spus Popescu.

Ministrul Energiei a adus în discuție și varianta unui mișcări în războiul hibrid declanșat de Rusia, însă a punctat că, din punctul său de vedere, ”s-a creat o psihoză”.

”Poate fi un război hibrid. Prea dintr-odată s-a creat panică în toate orașele. Putem face scenarii, eu înclin să cred că s-a creat o psihoză în masă, de aceea le spun românilor că nu există niciun motiv să stea la coadă.”

Sursa: ziare.com

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Alegeri SUA: Actorul Dwayne „The Rock” Johnson îşi retrage sprijinul pentru Biden

Actorul american Dwayne Johnson, cunoscut ca The Rock, a declarat vineri că, spre deosebire de alegerile prezidenţiale din 2020,...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x