Wednesday, July 24, 2024

Dezvăluiri uluitoare despre averea lui Traian Băsescu, făcute de un colaborator apropiat al fostului preşedinte. „Este inimaginabil de bogat. Scotea valize cu bani din țară cu avionul privat”

Must Read

În calitate de preşedinte al României, Traian Băsescu transporta valize cu bani cu un avion privat în locuri secrete. Asta susţine Radu Cristescu, fost vicepreşedinte PMP, considerat un colaborator apropiat al fostului şef al statului.

Radu Cristescu a vorbit despre averea lui Traian Băsescu, despre care spune c-ar fi „unul dintre cei mai corupți oameni politici pe care i-a avut România”. Fostul vicepreşedinte PMP susţine că Băsescu a avut „un stil foarte ciudat” de a face dosare tuturor politicienilor care au interacţionat cu el sau cu familia lui.

Parte din averea lui Traian Băsescu, transportată cu avionul. „Nu a plecat o dată, a plecat de 30 de ori, de mai multe ori, în 10 ani de mandat”

„În afară de faptul că Băsescu a fost dovedit turnător, poate nu va dura mult și va fi dovedit – și o spun cu toată răspunderea – unul dintre cei mai corupți oameni politici pe care i-a avut România, dar și unul, după părerea mea, deștept în a-și ascunde urmele. Pentru că ați văzut că foarte greu poți spune despre el că a făcut ceva.

- Advertisement -

El a avut un stil foarte ciudat de a face dosare tuturor celor care au interacționat cu el sau cu familia lui, orice mică afacere. Un exemplu este primarul de la Craiova, Solomon, pe care l-a arestat pur și simplu, doar că Solomon fiind un băiat simpatic a spus undeva cum a ajutat-o pe fata lui Traian Băsescu. A fost arestat. Nu este singurul. Monica Iacob-Ridzi, primarul Mircea Gutău.

Acum, mai era o latură a lui: gelozia idioată a lui și cum l-a executat pe primarul Cherecheș de la Baia Mare. Era gelos pe oricine se apropia de Elena. Într-adevăr, el și-a scos foarte mulți bani din țară, cu două avioane private, înmatriculate în Austria, pentru că am înțeles că aceste avioane au un regim special oriunde în lume, dar nu erau valize, erau cutii de carton, de xerox, cu bancnote de 50 de euro. Nu a plecat o dată, a plecat de 30 de ori, de mai multe ori, în 10 ani de mandat.

Ceea ce trebuie să ma știți este că omul a avut mai multe vacanțe decât Iohannis, doar că era deștept. Pleca cu avionul de pe Băneasa, nu știa nimeni, pleca cu escortă puțină”, a declarat Radu Cristescu, la Antena 3.

Radu Cristescu susţine că banii din averea lui Traian Băsescu ar proveni din şpăgi. ” O parte din șpăgi erau de la Patriciu. Patriciu și-a plătit libertatea”

Întrebat dacă banii proveneau din șpăgi, Radu Cristescu a răspuns:

„Numai din șpăgi, vă dați seama. O parte din șpăgi erau de la Patriciu. Patriciu și-a plătit libertatea, să știți cu foarte mulți bani, la două zile după ce a fost eliberat pe un viciu de procedură. Poate faceți rost de declarația lui Cășuneanu de la Parchetul General – dosarul există. Cășuneanu povestește cât i-a dat, cum i-a dat.

La Patriciu suma era de ordinul milioanelor peste 100 de milioane. Nu vreau să zic o sumă mare că amețește lumea. Lumea dacă află cam câți bani are omul acesta, se va șoca. Pentru că a putut să mascheze aceste lucruri. Ce este revoltător e că el spus că vrea să reformeze clasa politică, el a spus că luptă împotriva corupției”, a mai spus Cristescu, potrivit sursei citate.

Radu Cristescu a făcut dezvăluiri despre averea lui Traian Băsescu, după ce fostul preşedinte al României a fost declarat oficial colaborator al Securităţii Comuniste, prin decizia Înaltei Curţi (ICCJ). Recursul fostului şef al statului a fost respins.

Pe 20 septembrie 2019, Curtea de Apel București a admis decizia CNSAS, admițând ca Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă. Potrivit CNSAS, fostul președinte Traian Băsescu a dat note informative ce ar fi dus la menținerea în țară a unui coleg de la Marină. Din documentele depuse în instanță de CNSAS rezultă că Băsescu ar fi avut un ofițer de legătură desemnat de fosta Securitate, cu gradul de locotenent-colonel, și că ar fi dat două note informative olografe.

Ce drepturi a pierdut Traian Băsescu după ce a fost declarat definitiv colaborator al Securității

Potrivit unei legi votate de Camera Deputaţilor în luna octombrie 2021, foştii şefi de stat care au fost dovediţi că au colaborat cu Securitatea îşi vor pierde drepturile. Astfel, potrivit Legii nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român, persoanele care au avut calitatea de şef al statului român beneficiază pe durata vieţii de următoarele drepturi:

a) folosinţa gratuită a unei locuinţe de protocol şi a unui spaţiu pentru organizarea cabinetului de lucru, încadrat cu un post de consilier şi un post de secretar, ambele atribuite cu destinaţia de reşedinţă;
b) o indemnizaţie lunară în cuantum egal cu 75% din indemnizaţia acordată Preşedintelui României în exerciţiu;

c) pază şi protecţie, precum şi folosinţa gratuită a unui autoturism, asigurate permanent de Serviciul de Protecţie şi Pază, potrivit reglementărilor în vigoare.

d) folosinţa gratuită pe o perioadă de maximum 12 luni a unei locuinţe, cu destinaţia de reşedinţă, în suprafaţă de maximum 200 mp, în perioada executării lucrărilor de reparaţii capitale la imobilul atribuit cu destinaţia de reşedinţă.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Strategii de investitii pasive – ETF BET Patria-Tradeville & ETF Energie Patria-Tradeville

Putem imparti investitiile financiare, la bursa sau in fonduri de investitii, in doua categorii din punct de vedere al...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x