Tuesday, April 23, 2024

Directorul unui spital de campanie din Ucraina susţine că a ordonat medicilor angajaţi să-i castreze pe soldaţii ruşi capturaţi: „Sunt gândaci, nu oameni!”

Must Read

Gennadiy Druzenko a deschis în 2014 un spital mobil privat, în care acum sunt tratate victimele războiului din Ucraina, dar şi soldaţi ruşi capturaţi, iar directorul susţine că acestora din urmă le-a pregătit un tratament extrem de dur.

Druzenko a declarat, într-un interviu pentru presa britanică, că a dat ordin clar medicilor din subordinea sa să îi castreze pe toţi soldaţii ruşi capturaţi în Ucraina şi ajunşi în grija lor, explicând că nu îi mai consideră pe aceştia oameni.

„Am fost mereu un mare umanist și am spus că, dacă un om este rănit, nu mai este inamic ci un pacient. Dar acum le-am dat ordin strict să castreze toți rușii capturați, pentru că sunt niște gândaci de bucătărie, nu sunt oameni”, a spus Gennadiy Druzenko, potrivit Daily Mail.

Din 2014, aproximativ 500 de medici au lucrat la spitalul mobil al lui Druzenko.

- Advertisement -

„Cei care vin aici își vor aminti de coșmarul de care au avut parte pe pământul ucrainean — așa cum germanii își amintesc de Stalingrad”, a mai spus Gennadiy Druzenko.

De formaţie avocat, Gennadiy Druzenko a pus bazele First Voluntary Mobile Hospital (primul spital militar mobil pe baza de voluntariat), care duce ajutor medical în zonele de conflict din Ucraina, în special în apropierea regiunilor separatiste din estul ţării.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x