Thursday, April 25, 2024

Elicopterele ucrainene vin în valuri în România! Explicaţii de ultimă oră din partea MApN

Must Read
Precizări de ultimă oră din partea Ministerului Apărării Naţionale! De ce încep să ajungă tot mai multe elicoptere din Ucraina pe teritoriul ţării noastre?

Tot mai multe elicoptere din Ucraina ajung în România! Va fi oare un nou pretext pentru Rusia să ameninţe ţara noastră?

De ce aterizează elicopterele ucrainene în România?

Marţi, 8 martie, patru elicoptere din Ucraina au aterizat la Iaşi și au ajuns apoi la Brașov. Ulterior, alte cinci elicoptere din ţara vecină au ajuns în România, în vederea executării de reparații la aparatele de zbor.

Ministerul Apărării Naționale de la Bucureşti a precizat că, în total, 14 elicoptere ajung în țară.

- Advertisement -

„Ca urmare a primirii aprobărilor diplomatice de survol din partea autorităților române, încă cinci elicoptere ucrainene configurate pentru executarea misiunilor civile și fără armament la bord se află, la acest moment, în deplasare către județul Brașov, pentru operațiuni de mentenanță planificate la Airbus Helicopters România”, este mesajul transmis de către Ministerul Apărării Naționale pe pagina oficială de Facebook.

Potrivit reglementărilor aeriene naționale, pentru toate aceste elicoptere au fost depuse planuri de zbor în sistemul de trafic aerian civil.

Clarificări din partea MApN

Ministerul Apărării Naţionale menţionează faptul că, în total, au fost acordate aprobări diplomatice de survol pentru 14 elicoptere. Ele se deplasează pentru reparaţii la Airbus Helicopters România.

Restul aparatelor de zbor urmează să sosească în perioada imediat următoare.

Patru elicoptere din Ucraina, fără armament, au aterizat inițial la Iaşi și au ajuns apoi la Brașov, pentru reparații.

Potrivit Ministerului Apărării, aeronavele în discuţie sunt configurate pentru executarea misiunilor civile, nefiind înarmate.

Pentru aceste elicoptere au fost depuse, marţi, planuri de zbor în sistemul de trafic aerian civil, aeronavele aterizând deja pe aerodromul Iaşi, pentru escală tehnică, urmând să îşi continue deplasarea către destinaţia finală, se arăta într-un mesaj anterior din cursul zilei de astăzi.

Ruşii ar putea ataca decisiv Kievul în următoarele zile

În tot acest timp, tensiunea creşte în Ucraina, aşteptându-se un atac al militarilor ruşi asupra capitalei Kiev în următoarele 24-96 de ore, indică o analiză realizată de Institutul pentru Studiul Războiului.

„Forțele ruse își finalizează probabil pregătirile pentru un asalt din est și vest în următoarele 24-96 de ore pentru a cuceri Kievul.

Rușii stabilesc condițiile pentru atac prin concentrarea proviziilor și aducerea unor întăriri, încercând să avanseze și să-și stabilizeze liniile și atacând orașul cu focuri din aer, artilerie și rachete, probabil menite atât să demoralizeze, cât și să deterioreze apărarea Kievului”, se arată în raportul acestui grup de analiză militară din Statele Unite.

Sursa: capital.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x