Wednesday, August 10, 2022

Emmanuel Macron bate cu pumnul în masă: Vrea ca Uniunea Europeană să se rupă militar de SUA

Must Read

Uniunea Europeană va menţine colaborarea cu Statele Unite în materie de apărare, dar trebuie să dezvolte propriile structuri militare comune şi să devină mai puţin dependentă de naţiuni non-europene, afirmă preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

Referindu-se la concluziile summitului Consiliului European, Emmanuel Macron a declarat că, în ultimii doi ani, s-au înregistrat “evoluţii în materie de apărare şi securitate pe continentul european”. “Consiliul European a aprobat ieri prima cartă albă, în forma unui plan de lucru până în 2030. Împărtăşim cu toţii ideea că, în prezent, lumea este mult mai volatilă”, a declarat Emmanuel Macron, în contextul în care Franţa exercită Preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene.

“Sarcina noastră este să dezvoltăm o cultură militară comună, să investim mai mult în apărare, pentru a avea capacităţi mai autonome, şi să intensificăm inovarea, de care avem nevoie pentru armata noastră. Vom continua să funcţionăm împreună cu americanii, dar trebuie să fim mai puţin dependenţi de non-europeni. Este o avansare a Europei apărării”, a argumentat Emmanuel Macron, conform cotidianului Le Figaro.

- Advertisement -

Germania şi Franţa pledează de mulţi ani pentru consolidarea capabilităţilor de apărare ale Uniunii Europene. În programul electoral, prezentat săptămâna trecută, preşedintele Emmanuel Macron a propus consolidarea suveranităţii Franţei şi a Uniunii Europene. “Trebuie să reinvestim în modelul complet al forţelor armate, pentru a avea o naţiune mai independentă în contextul crizelor, pentru a putea înfrunta un război de mare intensitate care poate reveni pe continentul nostru”, a subliniat Emmanuel Macron. Preşedintele Franţei a declarat că nu regretă afirmaţia din anul 2019 privind “moartea cerebrală” a NATO şi a pledat pentru o “clarificare strategică” şi pentru reconfigurarea “ordinii europene în materie de securitate”.

Germania a anunţat, luni, că vrea să contribuie cu 5.000 de militari, în anul 2025, la noua Forţa de reacţie rapidă a Uniunii Europene, pentru a transmite “un semnal clar” referitor la noua strategie europeană de securitate în contextul internaţional tensionat generat de războiul Rusiei în Ucraina.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Muniție românească trimisă în Ucraina. Primele imagini cu obuzele de 122 mm fabricate de Romarm în 2022 VIDEO

O înregistrare video apărută pe rețelele de socializare arată că soldații ucraineni au primit obuze fabricate în România de...
- Advertisement -

More Articles Like This