Friday, March 29, 2024

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev ameninţă Franţa. „Ne-au declarat război economic. În istorie, adesea ele s-au transformat în războaie reale!”

Must Read

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, fostul preşedinte Dmitri Medvedev, le-a cerut autorităților occidentale să se exprime mai corect în relația cu Rusia.

„Acolo, un ministru francez a spus marţi că Parisul ne-a declarat război economic. Aveți grijă la discurs, domnilor! Și nu uitați că războaiele economice din istoria omenirii s-au transformat adesea în războaie reale”, a scris Dmitri Medvedev, pe Twitter.

Fostul preşedinte al Rusiei s-a referit astfel la declaraţiile ministrului Economiei și Finanțelor al Franței, Bruno Le Maire, care a spus în direct la postul de radio France Info că țările Uniunii Europene sunt pregătite să declanșeze un „război economic total” împotriva Rusiei.

Luni noapte, europenii şi aliaţii lor s-au declarat gata să adopte sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei şi lui Vladimir Putin, după videoconferinţa care a reunit liderii Franţei, SUA, Marii Britanii, Canadei, Germaniei, Italiei, Japoniei, Poloniei şi României, precum şi reprezentanţi ai UE şi NATO.

- Advertisement -

Se vor adopta şi alte sancţiuni, este o prioritate” şi ar putea fi adoptate „în următoarele zile” pentru că „urgenţa este să se ridice costul războiului pentru preşedintele Putin”, a indicat preşedinţia franceză, considerând că sancţiunile deja adoptate „dor mai rău decât anticipase preşedintele Putin”.

Măsurile despre care s-a discutat la această întâlnire vor fi „de o importanţă variată”, precum posibilitatea de a viza noi bănci, alţi oligarhi sau chiar fondul suveran rusesc.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x