Thursday, April 25, 2024

Garry Kasparov se teme de un blat de proporții între SUA și Putin: ”Îi promit lui Zelenski că vor plăti pentru reconstrucție și își vor cere scuze pentru masacru”

Must Read

Fostul campion mondial la șah Garry Kasparov, opozant declarat al regimului dictatorial impus de Vladimir Putin în Rusia, critică lipsa de vigoare a SUA în privința războiului din Ucraina.

Criticând decizia SUA de a nu trimite forțe aeriene pentru a ajuta Ucraina să se apere, în timp ce civilii sunt uciși, Kasparov consideră că scopul Administrației Biden este să convingă Ucraina să se predea.

”Mă tem că SUA vor o ieșire salvatoare pentru Putin, să facă presiuni asupra Ucrainei să se predea, cele mai grave sancțiuni vor fi ridicate, iar Crimeea și estul Ucrainei vor rămâne ocupate. Îi promit lui Zelenski că vor plăti pentru reconstrucție și își vor cere scuze pentru masacru”, a scris pe Twitter fostul campion mondial la șah, aflat în exil la New York din cauza abuzurilor la care a fost supus de regimul Putin.

Într-o altă postare, Kasparov vorbește despre măsurile insuficiente luate împotriva lui Putin.

- Advertisement -

”După cum am spus după prima zi, descurajarea s-a terminat. Sancțiunile puternice și armele limitate pentru Ucraina l-ar fi oprit pe Putin în urmă cu 8 ani, poate chiar acum 4 luni. Acum este război total, civilii sunt bombardați și bombardați, iar SUA încă se comportă ca și cum ar fi 2014”, a mai scris acesta.

Potrivit lui Kasparov, deciziile luate de SUA nu arată decât că scopul este a de face înțelegeri cu Putin, pe care îl numește ”un criminal în masă”.

”Simțiți-vă liber să mă numiți un rus paranoic, dar declarațiile SUA combinate cu ceea ce aud lasă o imagine neplăcută a priorităților americane cu privire la Putin și viitorul Ucrainei. Se pare că încă încearcă să facă înțelegeri cu un criminal în masă”, a mai scris Garry Kasparov.

Sursa: ziare.com

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x