Sunday, November 27, 2022

Gigantul petrolier Shell sparge “blocada” și a cumpărat ţiţei RUSESC la un discount RECORD, prima tranzacţie de acest fel de la invadarea Ucrainei de către Rusia

Must Read

Gigantul petrolier Shell a cumpărat vineri ţiţei rusesc la un discount record, prima tranzacţie de acest fel de la invadarea Ucrainei de către Rusia săptămâna trecută, scrie Reuters.

Tranzacţia, care nu a încălcat sancţiunile occidentale impuse Moscovei, a fost criticată de ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba.

Puteți investi în actiunile Shell, aici! http://bit.ly/actiuni-shell

“Mi s-a spus că Shell a cumpărat ieri, în mod discret, petrol rusesc. O întrebare pentru @Shell: nu vă miroase petrolul rusesc a sânge ucrainean?”, a scris Kuleba într-un tweet.

Într-o declaraţie publicată la scurt timp după aceea, Shell a apărat achiziţia şi a declarat că va alege alternative la petrolul rusesc ori de câte ori va fi posibil, dar acest lucru nu se poate întâmpla peste noapte din cauza importanţei pe care o are Rusia în aprovizionarea globală.

- Advertisement -

Aceasta a adăugat: “Nu am luat această decizie cu uşurinţă şi înţelegem forţa sentimentelor din jurul ei”.

Citeste si: Gigantul Shell renunță la active în valoare de 3 miliarde de dolari din Rusia și oprește implicarea în Nord Stream 2, după invazia Ucrainei

Shell a declarat că va dona orice profit din cantitatea limitată de petrol rusesc pe care trebuie să o achiziţioneze unui fond dedicat şi, împreună cu agenţiile umanitare, va determina unde vor fi folosite cel mai bine aceste fonduri pentru a ajuta la atenuarea greutăţilor suferite de populaţia Ucrainei.

În ultimele zile, exportatorii ruşi s-au confruntat cu probleme grave legate de liniile de credit, transportul maritim şi asigurări, ceea ce a dus la întârzieri şi anulări ale încercărilor lor de a găsi cumpărători pentru ţiţeiul rusesc.

Sursa: BusiessMagazin.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Profeția incredibilă a unui miliardar: Aceste 3 revoluții vor duce la o schimbare radicală! Va fi o creștere economică uriașă

Mukesh Ambani, președinte al „Reliance Industries Limited”, cel mai bogat om din India, a numit revoluția energiei curate, revoluția...
- Advertisement -

More Articles Like This