Wednesday, February 8, 2023

India a tras ”din greșeală” cu o rachetă în Pakistan

Must Read

India spune că a lansat accidental o rachetă în Pakistan miercuri, dând vina pe o „defecțiune tehnică” din timpul întreținerii de rutină.

Armata pakistaneză a declarat că un „obiect zburător de mare viteză” s-a prăbușit în apropierea orașului Mian Channu, din est, iar traiectoria sa de zbor a pus în pericol zborurile de pasageri.

Ambele țări au arme nucleare.

Ministerul Apărării din India a declarat: „La 9 martie 2022, în cursul întreținerii de rutină, o defecțiune tehnică a dus la tragerea accidentală a unei rachete. Guvernul Indiei a ordonat o anchetă la la nivel înalt”.

- Advertisement -

Islamabad a avertizat Delhi să „aibă grijă la consecințele neplăcute ale unei astfel de neglijențe” și să evite repetarea. Obiectul a fost lansat de la Sirsa, în statul Haryana.

Forțele aeriene pakistaneze au declarat că racheta a călătorit cu Mach 3 – de trei ori viteza sunetului – la o altitudine de 12.000 m și a zburat 124 km în spațiul aerian pakistanez înainte de a se prăbuși.

„Traiectoria de zbor a acestui obiect a pus în pericol multe zboruri naționale și internaționale de pasageri atât în spațiul aerian indian, cât și pakistanez, precum și viața umană”, a declarat joi purtătorul de cuvânt al armatei pakistaneze, generalul-maior Babar Iftikharon, potrivit BBC.

Vineri, Ministerul de Externe al Pakistanului a declarat că l-a chemat pe însărcinatul cu afaceri al Indiei să se plângă de incident.

Pakistanul a cerut, de asemenea, Indiei să împărtășească concluziile anchetei sale cu privire la ceea ce s-a întâmplat.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

UNTOLD își pregătește expansiunea internațională alături de MOZAIK INVESTMENTS

Principalul obiectiv al parteneriatului vizează extinderea pe piața globală a brandului UNTOLD, începând cu anul 2023 UNTOLD UNIVERSE, cel mai...
- Advertisement -

More Articles Like This