Sunday, November 10, 2024

Informaţii pentru refugiaţii din Ucraina care ajung în România. Județele în care pot găsi cazare și datele de contact | Oamenii pun la dispoziţie case, pensiuni, hoteluri

Must Read

Românii sunt solidari cu Ucraina. Aceştia pun la dispoziţie spaţii de cazare pentru găzduirea cetăţenilor refugiaţi din Ucraina. Acestea sunt județele în care pot găsi cazare.

Mii de oameni fug din calea războiului spre România şi caută adăpost la noi în ţară. În acest context, românii sunt solidari cu vecinii lor şi pun la dispoziţie spaţii de cazare pentru găzduirea cetăţenilor refugiaţi din Ucraina. Aşadar, atât autorităţile locale judeţene, cât şi oameni simpli pun la dispoziţie case, vile, pensiuni, săli de sport, şcoli, grădiniţe sau centre speciale pentru găzduirea populaţiei refugiate din calea războiului.

Județele în care pot găsi cazare și datele de contact

Refugiaţii ucrainieni care sosesc în judeţul Tulcea se pot caza temporar într-un centru special pregătit pentru aceștia în orașul Isaccea.

Pot opta pentru acest centru cei care sunt în tranzit (cei care doresc să stea 1-2 zile, iar apoi să se îndrepte către alte orașe/ţări). Pentru refugiaţii care au nevoie de cazare pe o perioadă mai lungă, au fost puse la dispoziţie mai multe pensiuni din oraș.

Tot în Tulcea, refugiaţii pot fi cazaţi la Casa Filip, pensiune din comuna Sarichioi.

- Advertisement -

În judeţul Suceava, orașul Siret, refugiaţii au opţiunea de a fi găzduiţi la schitul din oraș, unde pot veni aproximativ 20-30 de persoane. Părintele din Siret a spus că va suplimenta numărul de locuri în cazul în care va fi nevoie. Tot în Siret, refugiaţii pot fi găzduiţi de Uniunea Ucrainienilor.

Transport gratuit pentru refugiaţii care intră în România pe la Vama Siret

Refugiaţii care intră în România pe la Vama Siret beneficiază de transport gratuit atât ziua, cât și noaptea, către gări sau autogări cu autocare puse la dispoziţie de către firma de transport Romfour.

De asemenea, pentru cazare în zona Siret, refugiaţii pot apela la nr. de tel. 0741788788 ( Ion, persoană fizica, oferă ajutor refugiaţilor). Transport din Vama Siret către Iași – 0742959530.

Cazare oraș Milișăuţi, Suceava (Sala de sport Milișăuţi) – 0746189315.

Refugiaţii ucrainieni se pot caza la hotelul Mandachi din Suceava. Hotelul este plin în acest moment, însă va fi pusă la dispoziţie și sala de evenimente pentru a găzdui refugiaţi.

În judeţul Botoșani, refugiaţii pot fi cazaţi în hoteluri și pensiuni. De asemenea, pot fi găzduiţi în școli, săli de sport și cămine. Dacă va fi nevoie, va fi amplasată și o tabără mobilă pentru refugiaţi.

Cetăţenii ucrainieni care intră în România pe la Sighetu Marmaţiei pot fi cazaţi în săli de sport, internate și pensiuni. De asemenea, sunt și localnici care se oferă să primească refugiaţi.

Români care îşi pun la dispoziţie casele

– Poida Adrian (0736623525) – Bucureşti;

– Ciprian Zevedei (0731903035) – Filipeștii de Târg, județul Prahova;

– Petre Ursu (0736361226) – Clisura Dunării;

– Catalin Tiganuc (0721077925) – Bucureşti;

Centre regionale de cazare şi proceduri pentru solicitanţii de azil

Pentru cei care solicită azil există în total 6 centre regionale de cazare și proceduri pentru solicitanţi de azil în România unde pot fi cazaţi solicitanţii de azil:

  • -București str. Tudor Gociu 24a
  • -Giurgiu Bd. 1907
  • -Galaţi Str. Săvineși 2
  • -Șomcuta Mare Str. Cetăţii nr. 1A
  • -Timișoara str. Armoniei 33

Pentru refugiaţii ucrainieni care sosesc în Suceava, ONG-ul “Fight for Freedom” pune la dispoziţie 2 spaţii de cazare. Unul este în municipiul Suceava, iar altul în satul Verești, aflat la 20 de km de Suceava. De asemenea, reprezentanţii ONG-ului spun că lucrează cu câţiva voluntari pentru a extinde spaţiile de cazare, precum și pentru a renova o clădire (parţial funcţională în acest moment) care va putea găzdui pană la 200-250 de refugiaţi.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat, vineri, că puţin peste 10.000 de ucraineni au intrat în ţară în ultimele 24 de ore, iar o parte din ei au şi plecat.

Potrivit demnitarului, doar 11 au cerut azil în România, iar ţara noastră este pregătită să gestioneze un flux mare de tranzit la frontieră, în contextul conflictului din Ucraina.

“Din cei 10.624 de cetățeni ucrainieni care au intrat în România în 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei cu vecinii noștri, în special cu Bulgaria, respectiv Ungaria, au părăsit România 3.660 de persoane.

În consecință, pe teritoriul României, în ultimele 24 de ore au rămas 6.964 de persoane”, a declarat, vineri, ministrul Bode.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Avantajul fiscal al investiei in fondurile deschise de investitii romanesti

Am vorbit de multe ori despre performantele fondurilor de investitii. Insa un alt element de interes pentru investitori este...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x