Thursday, April 18, 2024

Laura Codruța Kovesi ar putea fi în cărți pentru alegerile prezidențiale din 2024. George Simion: ‘Este pregătită să devină ‘salvarea’ României’

Must Read

Pre;edintele AUR, George Simion, a declarat că fosta șefă DNA Laura Codruța Kovesi ar urma să fie propulsată în cursa pentr Palatul Cotroceni, la viitoarele alegeri prezidențiale.

Potrivit lui George Simion, sondajele interne din partid arată că în acest moment AUR are cele mai mari șanse de a propulsa un candidat în turul 2 al alegerilor prezidențiale.

„Sunt unii care speră că se va repeta scenariul Iliescu – Vadim și candidatul „extremiștilor” să nu fie votat în turul 2. De aceea am spus că mi-aș dori să stabilim un candidat care odată ajuns în turul 2 să aibă și șanse de a câștiga,” a afirmat Simion.

În acest context, liderul AUR a vorbit și despre scenariile care s-ar pune la cale pentru a bloca demersul partidului său.

- Advertisement -

„Am început să miros oamenii și cum merg lucrurile în politica noastră, apar aplaudaci, lăudători, probabil așa au procedat la ultimele alegeri cu doamna Dăncilă, ca să ajungem în turul 2 că nu avem nicio opțiune reală. Au umflat-o, au ridicat-o pentru a o duce în turul 2 special pentru a-i asigura concediu încă 5 ani lui Klaus Iohannis la Cotroceni,” a afirmat George Simion.

„De aceea noi vom face ceva foarte folosit în Occident, mai ale la americani, vom organiza alegeri în interiorul partidului, pentru a stabili cel mai bun candidat la președinție. (…) Poate candida oricine dorește.”

Întrebat dacă și Călin Georgescu ar putea intra în cursă, Simion a afirmat că nu există nicio restricție. „Din declarațiile făcute de dânsul, inclusiv aici (Realitatea Plus – N.A.), am înțeles că vrea să candideze.”

Simion a mai precizat că, în principiul, AUR acceptă în cursa internă pentru stabilirea prezidențiabilului pe oricine „înțelege că trebuie să ne coagulăm forțele, nu să risipim voturile și să le fragmentăm nu permitem unor oameni ai sistemului, o doamnă care a condus DNA, de exemplu, să profite. (…).  D-na Kovesi e pregătită să intre în turul 2, pe fondul fragmentării electoratului” , a afirmat, explicit, Simion.

„Deși nu avem legături cu serviciile de informații, avem cei mai informați oameni, zilnic vorbesc cu foarte mulți oameni de toate categoriile sociale care ne dau informații despre orice, așa aflăm când K. Iohannis de duce la golf, deși ar trebui să fie la Cotroceni, de exemplu. De la astfel de oameni avem această informație că doamna Laura Codruța Kovesi este pregătită să devină „salvarea” României„, a afirmat Simion, la Realitatea PLUS.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x