Wednesday, February 1, 2023

Lista adăposturilor şi buncărelor din România. Unde te poţi ascunde în caz de război

Must Read

România are peste 4.500 de astfel de adăposturi în care cetăţenii se pot adăposti în cazul izbucnirii unui război.

Lista adăposturilor şi buncărelor din România. Unde te poţi ascunde în caz de război în fiecare judeţ şi în Bucureşti.

România are peste 4.500 de adăposturi şi buncăre în care populaţia se poate adăposti în caz de război. Aproape 1.200 de adăposturi sunt numai în Bucureşti, potrivit listei oficiale publicate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Secretarul de stat din MAI, şeful DSU Raed Arafat a declarat, vineri, la Palatul Victoria, că Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă verifică starea adăposturilor de protecţie civilă, el precizând că, din păcate, unele adăposturi din blocuri sunt utilizate cu alte scopuri.

- Advertisement -

”Inventarierea există, o cunoaştem, vizita a arătat că sunt adăposturi la asociaţiile de proprietari, la autorităţile locale şi un număr de adăposturi care nu au fost predate autorităţilor locale. IGSU lucrează pentru inventarierea acestora”, a spus secretarul de stat, citat de news.ro.

Raed Arafat a precizat că, ”din păcate, unele adăposturi din blocuri sunt utilizate cu alte scopuri”.

”Vor trebui refăcute şi va trebui redată destinaţia lor, se ocupă IGSU”, a spus Arafat, adăugând că se vor intensifica controalele, pentru a vedea dacă se respectă regulile pentru care au fost create şi să rămână funcţionale, aşa cum era destinaţia iniţială.

Raed Arafat a mai afirmat că, la acest moment, ”apelează la asociaţiile de proprietari şi autorităţile locale să le pună la punct, chiar dacă e un spaţiul care va rămâne gol, pentrru că ăsta este rolul lui”, arătând că aceasta este indicaţia şi asta face IGSU, controlează ca aceste adăposturi să fie goale.

Secretarul de stat a mai spus că deja s-a demarat controlul, şi în unele zone se pot rezolva rapid, dar, dacă s-au compartimentat în depozite, atunci trebuie ca aceste depozite să fie modificate.

Lista adăposturilor şi buncărelor din România. Unde te poţi ascunde în caz de război în fiecare judeţ şi în Bucureşti

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

FMI estimează că Marea Britanie va fi în acest an cea mai afectată de recesiune dintre țările dezvoltate. Germania va stagna economic, dar, pe...

Economia Marii Britanii ar urma să scadă cu -0,6% în 2023, potrivit proiecțiilor FMI, care spune acum că Germania...
- Advertisement -

More Articles Like This