Sunday, June 16, 2024

Lista adăposturilor şi buncărelor din România. Unde te poţi ascunde în caz de război

Must Read

România are peste 4.500 de astfel de adăposturi în care cetăţenii se pot adăposti în cazul izbucnirii unui război.

Lista adăposturilor şi buncărelor din România. Unde te poţi ascunde în caz de război în fiecare judeţ şi în Bucureşti.

România are peste 4.500 de adăposturi şi buncăre în care populaţia se poate adăposti în caz de război. Aproape 1.200 de adăposturi sunt numai în Bucureşti, potrivit listei oficiale publicate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Secretarul de stat din MAI, şeful DSU Raed Arafat a declarat, vineri, la Palatul Victoria, că Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă verifică starea adăposturilor de protecţie civilă, el precizând că, din păcate, unele adăposturi din blocuri sunt utilizate cu alte scopuri.

- Advertisement -

”Inventarierea există, o cunoaştem, vizita a arătat că sunt adăposturi la asociaţiile de proprietari, la autorităţile locale şi un număr de adăposturi care nu au fost predate autorităţilor locale. IGSU lucrează pentru inventarierea acestora”, a spus secretarul de stat, citat de news.ro.

Raed Arafat a precizat că, ”din păcate, unele adăposturi din blocuri sunt utilizate cu alte scopuri”.

”Vor trebui refăcute şi va trebui redată destinaţia lor, se ocupă IGSU”, a spus Arafat, adăugând că se vor intensifica controalele, pentru a vedea dacă se respectă regulile pentru care au fost create şi să rămână funcţionale, aşa cum era destinaţia iniţială.

Raed Arafat a mai afirmat că, la acest moment, ”apelează la asociaţiile de proprietari şi autorităţile locale să le pună la punct, chiar dacă e un spaţiul care va rămâne gol, pentrru că ăsta este rolul lui”, arătând că aceasta este indicaţia şi asta face IGSU, controlează ca aceste adăposturi să fie goale.

Secretarul de stat a mai spus că deja s-a demarat controlul, şi în unele zone se pot rezolva rapid, dar, dacă s-au compartimentat în depozite, atunci trebuie ca aceste depozite să fie modificate.

Lista adăposturilor şi buncărelor din România. Unde te poţi ascunde în caz de război în fiecare judeţ şi în Bucureşti

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Macron anunţă dizolvarea parlamentului, după victoria extremiștilor de dreapta

Preşedintele Emmanuel Macron a anunţat duminică seară dizolvarea Adunării Naţionale (parlamentul francez), în urma înfrângerii suferite de alianţa de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x