Thursday, August 18, 2022

McDonald’s va închide “temporar” 850 de restaurante din Rusia, la aproape 2 săptămâni după ce Putin a invadat Ucraina

Must Read

McDonald’s a anunțat marți că va închide temporar 850 de locații din Rusia, la aproape două săptămâni după ce forțele ruse au invadat Ucraina.

CEO-ul Chris Kempczinski a scris într-o scrisoare către francizați și angajați că lanțul va întrerupe toate operațiunile din Rusia. Cu toate acestea, va continua să-și plătească cei 62.000 de angajați ruși, iar Ronald McDonald House Charities va continua să funcționeze.

Puteti tranzactiona actiunile McDonalds aici:
https://bit.ly/actiuni-mcdonalds

În ultimele zile, gigantul fast-food a atras critici pentru că a rămas tăcut în legătură cu războiul, având în vedere amprenta sa relativ mare din Rusia. Restaurantele McDonald’s din Rusia și Ucraina reprezintă 2% din vânzările sale la nivel de sistem, aproximativ 9% din venituri și 3% din veniturile operaționale.

McDonald’s a jucat mult timp un rol simbolic și în Rusia. Lanțul și-a deschis prima locație în Uniunea Sovietică în urmă cu 32 de ani la Moscova, cu luni înainte ca statul să se prăbușească.

- Advertisement -

Aproximativ 84% din locațiile McDonald’s din Rusia sunt deținute de companie, în timp ce restul sunt operate de francizați. Deținerea mai multor restaurante generează venituri mai mari pentru companie, dar o deschide la riscuri mai mari în perioade de tulburări sau de criză economică.

Anunțul McDonald’s vine după ce Yum Brands a declarat că va suspenda dezvoltarea restaurantelor și investițiile în Rusia.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Vrei sa te ajut sa gasesti raspunsul la intrebarile tale referitoare la investitiile la bursa ? Contacteaza-ma printr-un mesaj privat pe facebook, scrie-mi un email la adresa mentor@paulmaior.ro, sau completeaza formularul de aici: https://bit.ly/2PvDpKZ

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Vladimir Putin susține că SUA vor să prelungească războiul din Ucraina

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, susține că Statele Unite ale Americii urmăresc să prelungească războiul declanșat în Ucraina, împiedicând astfel...
- Advertisement -

More Articles Like This