Wednesday, February 8, 2023

Mercedes-Benz: Naţionalizarea propusă de Rusia pune în pericol active ale companiei de 2 miliarde de euro

Must Read

Mercedes-Benz deţine active de 2 miliarde de euro, care ar putea fi puse în pericol de propunerile Rusiei de naţionalizare a proprietăţilor firmelor străine care pleacă din cauza invaziei sale în Ucraina, a spus producătorul german de automobile premium, transmite Reuters.

Compania a afirmat în raportul său anual publicat vineri, 11 martie, că războiul din Ucraina a creat o serie de riscuri, de la întreruperea producţiei la aprovizionarea cu piese şi energie sau chiar atacuri cibernetice.

”Aceste riscuri ar putea fi amplificate de potenţiala expropriere a activelor filialelor ruseşti”, a spus Mercedes-Benz.

Partidul de guvernământ al Rusiei, Rusia Unită, a declarat în această săptămână că o comisie guvernamentală a aprobat primul pas către naţionalizarea activelor firmelor deţinute în proporţie de peste 25% de străini proveniţi din ”state neprietenoase”.

- Advertisement -

Mercedes-Benz are o fabrică de maşini în oraşul Esipovo, la 40 km nord-vest de Moscova, cu peste 1.000 de angajaţi, care produce sedanuri şi SUV-uri clasa E. Acesta a fost deschisă în aprilie 2019, în prezenţa preşedintelui rus Vladimir Putin.

A fost prima fabrică în ultimii ani care a fost deschisă de un producător de automobile străin în Rusia, unde investiţiile în industria auto, care era în plină expansiune, au scăzut pe fondul sancţiunilor occidentale şi al unei economii stagnante.

Vorbind la ceremonia de deschidere, Putin a spus atunci că uzina va produce 25.000 de maşini pe an şi că investiţia în proiect a însumat puţin sub 300 de milioane de dolari.

Mercedes-Benz a declarat că unităţile sale de producţie ruseşti, care erau evaluate la 2 miliarde de euro la sfârşitul anului 2021, au datorii faţă de bănci de aproximativ 1 miliard de euro, pentru care producătorul auto a emis o garanţie globală.

Sursa: ziare.com

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

UNTOLD își pregătește expansiunea internațională alături de MOZAIK INVESTMENTS

Principalul obiectiv al parteneriatului vizează extinderea pe piața globală a brandului UNTOLD, începând cu anul 2023 UNTOLD UNIVERSE, cel mai...
- Advertisement -

More Articles Like This