Saturday, May 25, 2024

Mesajul transmis de Lavrov în China: „Împreună cu voi ne vom îndrepta spre o ordine mondială multipolară, dreaptă și democratică”

Must Read

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a anunțat miercuri o ordine mondială “mai echitabilă” în parteneriat cu China, în timpul primei sale vizite în această țară de la invazia din Ucraina, transmite AFP.

„Trăim o etapă foarte serioasă în istoria relațiilor internaționale”, a declarat șeful diplomației de la Kremlin la începutul unei întâlniri bilaterale cu omologul său chinez, Wang Yi.

„Sunt convins că, la sfârșitul acestei etape, situația internațională va fi mult mai clară și că noi, împreună cu voi și cu susținătorii noștri, ne vom îndrepta spre o ordine mondială multipolară, dreaptă și democratică”, i-a spus el ministrului chinez.

Beijingul, care împărtășește cu Moscova o ostilitate deschisă față de Statele Unite, a refuzat din 24 februarie să condamne invazia rusă în Ucraina, preferând să denunțe sancțiunile occidentale împotriva Rusiei.

- Advertisement -

La începutul lunii martie, Wang Yi a salutat chiar o prietenie „solidă ca stânca” în relația cu Moscova și a apărat preocupările „rezonabile” ale Rusiei în materie de securitate.

Cu câteva săptămâni înainte de războiul din Ucraina, președintele rus Vladimir Putin a fost primit călduros de omologul său chinez Xi Jinping la Beijing. Cele două țări au sărbătorit atunci o prietenie “fără limite” și au denunțat „extinderea” NATO.

Serghei Lavrov se află în China pentru o reuniune de două zile dedicată nu Ucrainei, ci Afganistanului, în timpul căreia este de așteptat să se întâlnească cu un diplomat american. Rusia și China au convenit miercuri să își extindă cooperarea, a transmis ministerul rus de externe.

Reuniunea, care a avut loc la Tunxi (est), reunește șapte dintre vecinii Afganistanului: în afară de Rusia și China, mai fac parte Pakistan, Iran, Tadjikistan, Turkmenistan și Uzbekistan.

Șeful diplomației talibanilor aflați la putere la Kabul, Amir Khan Muttaqi, este, de asemenea, așteptat să participe, potrivit agenției China Nouă.

Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Bursa este deschisa pentru oricine. Fondurile de tip ETF si accesul simplu la performantele bursei

Bursa de Valori din Bucuresti (BVB) ofera publicului larg actiunile unora dintre cele mai importante companii din Romania, din...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x