Tuesday, July 23, 2024

Ministrul Mediului, despre minele ucrainene în derivă în Marea Neagră: “Există pericol din punct de vedere al siguranţei navigaţiei”

Must Read

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a afirmat luni, 21 martie, că nu există informaţii certe cu privire la existenţa minelor anti-nave în zona românească a Mării Negre, dar că este de datoria Ministerului Apărării să ia în serios aceste ameninţări.

Tanczos Barna precizează că, deocamdată, nu se poate vorbi despre pericol pentru mediu, chiar dacă acestea pot afecta siguranţa navigaţiei.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a afirmat luni, că nu există informaţii certe despre existenţa unor mine pe teritoriul românesc.

”Din punctul nostru de vedere, în momentul de faţă nu există informaţii certe că pe litoralul românesc ar exista ceva (…) Există pericol din punct de vedere al siguranţei navigaţiei, si, doar în cazul în care Armata nu găseşte soluţia de îndepărtare, de neutralizare, de dezamorsare a acestor eventuale mine, atunci putem să discutăm despre pericolul asupra mediului”, a afirmat ministrul.

- Advertisement -

Potrivit acestuia, deocamdată Armata trebuie să ia în serios aceste avertizări.

Direcţia Hidrografică Maritimă a transmis, într-un document intern, informaţia că există un pericol de mine în zona de nord-vest a Mării Negre.

În urmă cu o zi, şi Guvernul Bulgariei a transmis că ia măsurile necesare, în urma informaţiilor conform cărora o serie de mine marine montate de armata ucraineană pe plaja din Odesa au fost luate de o furtună şi plutesc în Marea Neagră, reprezentând o ameninţare pentru nave.

Sursa: ziare.com

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Joe Biden se retrage din cursa pentru Casa Albă. “Este cea mai bună decizie pe care o pot lua pentru partid și pentru țară”

Joe Biden s-a retras din cursa pentru președinția SUA, o decizie extraordinară care aruncă în incertitudine nominalizarea democrată cu...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x