Thursday, August 18, 2022

Mircea Geoană a explicat care sunt cele două câştiguri ale României după vizita vicepreşedintelui SUA Kamala Harris

Must Read

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geaonă a explicat vineri care sunt avantajele României după vizita efectuată de vicepreşedintele american Kamala Harris la Bucureşti.

Vicepreşedintele SUA Kamala Harris a efectuat vineri o vizită la Bucureşti, în cadrul căreia a avut o întrevedere cu preşedintele Klaus Iohannis şi i-a întâlnit pe preşedintele Senatului, Florin Cîţu, şi al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Mircea Geoană, Secretar General Adjunct al NATO, a explicat pentru Antena 3 ce a obținut România după vizita vicepreședintelui SUA.

„Este o reconfirmare a faptului că România alături de Polonia reprezintă două ancore strategice esenţiale pentru NATO. Al doilea mesaj este că această invazie barbară a Federației Ruse asupra unei ţări democratice şi a unor oameni nevinovaţi nu va rămâne fără consecințe.

- Advertisement -

Din punct de vedere militar şi strategic deciziile pe care le luăm în aceste zile vor fi de ranforsare semnificativă a prezenței NATO pe flancul estic inclusiv în România.

O prezența mai mare, mai robustă a prezenței NATO în România nu indică un risc iminent la adresa securității românești sau a alianței, ci reprezintă cea mai puternică arme de descurajare  a unor eventuale tentații din partea Federaţiei Ruse de a merge dincolo de  Ucraina.

Vreau ca lumea să înțeleagă acest mesaj: NATO este vigilent, este puternic.

NATO este o alianță defensivă. Vom continua să sprijinim Ucraina având grijă ca acest război, complet ilogic, sa nu escaladeze într-un război si mai mare intre NATO şi Federația Rusă. Cu cât vedem mai muşte trupe NATO în România cu atâta România este mai sigură şi mai bine apărată „, a spus Mircea Geoană, pentru sursa citată.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Vladimir Putin susține că SUA vor să prelungească războiul din Ucraina

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, susține că Statele Unite ale Americii urmăresc să prelungească războiul declanșat în Ucraina, împiedicând astfel...
- Advertisement -

More Articles Like This