Thursday, April 25, 2024

Mircea Geoană a explicat care sunt cele două câştiguri ale României după vizita vicepreşedintelui SUA Kamala Harris

Must Read

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geaonă a explicat vineri care sunt avantajele României după vizita efectuată de vicepreşedintele american Kamala Harris la Bucureşti.

Vicepreşedintele SUA Kamala Harris a efectuat vineri o vizită la Bucureşti, în cadrul căreia a avut o întrevedere cu preşedintele Klaus Iohannis şi i-a întâlnit pe preşedintele Senatului, Florin Cîţu, şi al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Mircea Geoană, Secretar General Adjunct al NATO, a explicat pentru Antena 3 ce a obținut România după vizita vicepreședintelui SUA.

„Este o reconfirmare a faptului că România alături de Polonia reprezintă două ancore strategice esenţiale pentru NATO. Al doilea mesaj este că această invazie barbară a Federației Ruse asupra unei ţări democratice şi a unor oameni nevinovaţi nu va rămâne fără consecințe.

- Advertisement -

Din punct de vedere militar şi strategic deciziile pe care le luăm în aceste zile vor fi de ranforsare semnificativă a prezenței NATO pe flancul estic inclusiv în România.

O prezența mai mare, mai robustă a prezenței NATO în România nu indică un risc iminent la adresa securității românești sau a alianței, ci reprezintă cea mai puternică arme de descurajare  a unor eventuale tentații din partea Federaţiei Ruse de a merge dincolo de  Ucraina.

Vreau ca lumea să înțeleagă acest mesaj: NATO este vigilent, este puternic.

NATO este o alianță defensivă. Vom continua să sprijinim Ucraina având grijă ca acest război, complet ilogic, sa nu escaladeze într-un război si mai mare intre NATO şi Federația Rusă. Cu cât vedem mai muşte trupe NATO în România cu atâta România este mai sigură şi mai bine apărată „, a spus Mircea Geoană, pentru sursa citată.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x