Cum va arăta Noua Ordine Mondială. Războiul din Ucraina poate da răspunsul

Lucrurile au funcționat o vreme. Apoi a venit la putere Vladimir Putin. A pus la index acordul „secret” cu Occidentul, iar acum vrea să restabilească hegemonia asupra Ucrainei și, eventual, a altor republici ex-sovietice separatiste. Occidentul va sta cu mâinile în sân? Un comentariu publicat de Algemeiner.

Ceea ce se întâmplă azi în Ucraina este, în bună măsură, un test pentru lumea occidentală. Sancțiunile firave impuse inițial de SUA și NATO, la care s-au adăugat lipsa angajamentelor privind trimiterea de trupe și armament Ucrainei, este tot ce avea nevoie Putin pentru a realiza că se va confrunta cu o opoziție slabă. Sau deloc.

- Advertisement -

Cine va fi liderul Noii Ordini Mondiale

O lume întreagă așteaptă cu sufletul la gură să vadă cine va fi liderul Noii Ordini Mondiale. Va fi Occidentul? Sau Rusia și China? În acest moment, balanța se înclină în favoarea celor care cred că democrația este o glumă, și nu de partea celor care promovează pacea și dreptatea.

Democrațiile nu învață niciodată lecția, până când războiul nu le izbucnește în față.

Nu ar trebui să fie deloc șocant. Occidentul a rămas impasibil la agresiunea prusacilor înainte de Primul Război Mondial. Occidentul a închis ochii când Adolf Hitler când a invadat Polonia, încălcând Tratatul de la Versailles. Se pare că democrațiile nu învață niciodată lecția, până când războiul nu le izbucnește în față.

Între timp, lumea nu mai este un set de piese de șah care pot fi mutate pe o tablă de șah. Democrația trebuie spijinită. În acest caz, asta ar însemna sprijin militar, sancțiuni mai mari împotriva Rusiei sau trupe mai multe în sprijinul ucrainenilor.

Rusia va face ceea ce trebuie pentru a umple golul

Alte națiuni se întreabă dacă ar trebui să sudeze alianțe cu Rusia sau cu lumea occidentală. Și cine va deține puterea? Majoritatea națiunilor care nu au sisteme de gvernare democratice ar putea fi dispuse să meargă pe mâna Rusiei, dacă aceasta le servește cel mai bine interesele.
Dacă Statele Unite nu îl sprijină pe președintele Zelenski cu echipamente militare și nu sporesc numărul de trupe în Europa de Est, Rusia va face exact ceea ce trebuie pentru a umple golul.

De aceea, America și Occidentul au acum cea mai mare nevoie de leadership.

Sursa: capital.ro