Monday, June 24, 2024

O companie canadiană vrea să investească 400 milioane euro în România, în domeniul substanțelor chimice folosite la bateriile mașinilor electrice

Must Read

​Luni se va semna la București memorandumul de înțelegere cu compania canadiană RockTech Lithium, pentru construcția unei fabrici în care se vor investi 400 milioane euro. RockTech Lithium s-a înființat în 1996 și produce substanțe chimice pe bază de litiu necesare bateriilor destinate mașinilor electrice. Compania are operațiuni în Canada și Germania, dorind să devină un furnizor important de hidroxid de litiu pentru industria auto.

Informația vine din agenda premierului Nicolae Ciucă:

”Participare la ceremonia de semnare a Memorandumului de înțelegere cu RockTech Lithium pentru a construi o fabrică în România, investiție de 400 de milioane de euro, pentru producția de materii prime/componente de tehnologie climatică (hidroxid de litiu) pentru bateriile litiu-ion destinate industriei auto”.

RockTech Lithium este o companie canadiană care a anunțat în februarie că plănuiește o investiție în Germania pentru ceea ce numea ”prima fabrică europeană de rafinat litiu”, practic o uzină care va avea capacitatea de a produce anual 24.000 de tone metrice de hidroxid de litiu pentru baterii.

- Advertisement -

Cantitatea este echivalentă cu volumul necesar pentru a echipa 500.000 de mașini electrice. Producția ar trebui să înceapă în 2024 în Germania.

Compania anunța că vrea să investească suplimentar în Europa, în următorii ani. Practic, compania va construi ”capacități de conversie”, sit-uri unde litiul în stare de minereu, neprelucrat este transformat într-o substanță chimică folosită pe scară largă în industria auto.

Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Elon Musk are inca un copil, in total are 12 copii: „Cea mai mare amenintare la adresa civilizatiei este scaderea natalitatii”

Elon Musk are inca un copil, mama fiind o directoare de la una dintre companiile sale, Shivon Zilis. Directorul...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x