Saturday, April 20, 2024

Poziția MOL România în scandalul exploziei prețurilor la carburanți. Cum motivează compania creșterea tarifului în unele stații

Must Read

Lanţul de benzinării MOL România a făcut precizări joi, 10 martie, în legătură cu acuzațiile aduse companiei în contextul scumpirilor carburanților din ultimele zile.

”MOL România se delimitează de orice practică anticoncurenţială şi de orice informaţii care ar putea genera panică în rândul populaţiei.

MOL România înţelege circumstanţele speciale de piaţă şi dificultăţile de aprovizionare apărute în contextul conflictului din Ucraina. Priorităţile noastre sunt aliniate cu cele ale autorităţilor în ceea ce priveşte securitatea fluxului naţional de aprovizionare. Vom continua să comunicăm cu reprezentanţii Guvernului şi cooperăm pentru orice investigaţie”, a transmis compania într-un comunicat.

Referitor la situația din orașul Beiuș (Bihor), unde, miercuri, litrul de carburant a fost vândut cu 11 lei, compania a precizat că este vorba despre o benzinărie parteneră, care are o politică proprie.

- Advertisement -

”În România, MOL are două modele de operare, staţiile proprii şi staţiile MOL Partener, în regim de franciză, care vând carburanţi MOL (au statutul de competitori direcţi pentru staţiile proprii) şi au o politică comercială proprie, în care MOL nu intervine, conform normelor legale în vigoare. Aşa se explică situaţia preţului practicat în staţia MOL Partener din Beiuş şi care, de altfel, nu a fost una singulară, mai multe staţii aparţinând şi altor companii cu acelaşi profil, având o practică asemănătoare. Astfel, reţeaua MOL România nu are control asupra preţurilor practicate de staţia din Beiuş sau de ceilalţi parteneri-franciză”, mai arată compania.

Rezultatul CCS EBITDA înregistrat de Grupul ungar MOL în anul 2021 a ajuns la un maxim istoric de 3,531 miliarde dolari, peste previziuni. MOL se aşteaptă ca EBITDA să atingă sau chiar să depăşească 2,8 miliarde dolari în 2022.

Grupul MOL este o companie internaţională integrată de petrol, gaze naturale, petrochimie şi retail, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 30 de ţări şi 25.000 de angajaţi în întreaga lum. Grupul MOL controlează trei rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. În prezent, activităţile de producţie se desfăşoară în 9 ţări, iar cele de explorare în 14 ţări.

Precizările au fost făcute după ce în mediul online s-a vehiculat că benzinăriile MOL, care depind exclusiv de importul de carburanți din Ungaria, ar fi crescut prețurile la unele stații, după ce fluxul de aprovizionare de la una dintre rafinării a fost întrerupt.

Numele MOL România a fost rostit chiar de Ministrul Energiei din România, în contextul în care Virgil Popescu a pomenit despre controalele care urmau să fie declanșate la mai mulți operatori economici din domeniu.

Sursa: ziare.com

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x