Saturday, April 20, 2024

Premiul Nobel cerut de mai mulți lideri europeni pentru Zelenski și poporul ucrainean

Must Read

Mai mulţi lideri politici europeni, inclusiv din România, au cerut într-o scrisoare deschisă ca preşedintelui Ucrainei şi poporului ucrainean să le fie decernat Premiul Nobel pentru Pace, scrie agerpres.ro

Semnatarii scrisorii – datată 11 martie, potrivit Euractiv – au solicitat Comitetului Nobel din Norvegia să prelungească până la 30 martie termenul pentru nominalizările la premiul din acest an, care s-a încheiat oficial la 31 ianuarie, invocând „evenimente istorice fără precedent”, mai exact, războiul dintre Rusia şi Ucraina.

„Lumea este tulburată de imaginile războiului care sosesc din Ucraina. Milioane de familii trăiesc acum cu frică, locuinţele şi vieţile lor sunt ameninţate de bombardamente şi de o armată invadatoare. Suntem martorii curajului oamenilor din Ucraina în faţa acestui război declarat de Rusia”, se menţionează în scrisoare.

Scrisoarea a fost semnată până în prezent de 36 de oameni politici, majoritatea olandezi, dar pe ea figurează şi politicieni din ţări precum Regatul Unit, Germania, Suedia, Estonia, Bulgaria, România şi Slovacia, notează EFE. Documentul a fost semnat şi de fostul premier eston Andrus Ansip şi de ex-ministrul de externe olandez Bert Koenders, dar şi de mai mulţi eurodeputaţi.

- Advertisement -

Euractiv menţionează că nu există precedent istoric de prelungire a termenelor de depunere a candidaturilor la Comitetul Nobel,

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x