Thursday, April 25, 2024

Preşedintele SUA, discurs despre Starea Naţiunii: “Suntem alături de poporul ucrainean” | “Forţele SUA nu se vor implica în războiul din Ucraina”

Must Read

Joe Biden, preşedintele SUA, şi-a început discursul despre Starea Naţiunii vorbind despre curajul poporului din Ucraina, dar şi despre eventualitatea participării directe în războiul declanşat de Rusia.

Preşedintele SUA, Joe Biden, şi-a arătat solidaritatea faţă de oamenii din Ucraina, însă a explicat că forţele SUA nu se vor implica în război.

“De-a lungul istoriei, noi am învăţat această lecţie: atunci când dictatorii nu plătesc un preţ pentru agresiunile comise, generează şi mai mult haos, îşi continuă acţiunile, iar costurile şi ameninţările pentru Statele Unite şi pentru întreaga lume cresc”, a declarat preşedintele Biden în discursul rostit în Congresul SUA.

“Tocmai de aceea a fost creată Alianţa Nord-Atlantică, pentru a asigura pacea şi stabilitatea în Europa după al II-lea Război Mondial. Statele Unite sunt membru al acestei Alianţe, alături de alte 29 de naţiuni. Acest lucru contează, diplomaţia americană contează”, a argumentat preşedintele SUA.

- Advertisement -

Liderul de la Casa Albă a mai declarat că preşedintele rus, Vladimir Putin, a făcut calcule greşite când a presupus că Occidentul şi NATO nu vor reacţiona la intervenţia militară rusă în Ucraina.

“Este vorba de un război premeditat şi neprovocat. Putin a respins eforturile diplomatice. A crezut că Occidentul şi NATO nu vor reacţiona. A crezut că ne poate diviza. Numai că Putin s-a înşelat, noi eram pregătiţi”, a subliniat Joe Biden în discursul ţinut în Congres.

Pe lângă problemele create de războiul declanşat de Vladimir Putin în Ucraina, preşedintele Statelor Unite ale Americii a vorbit în discursul prezidenţial despre Starea Naţiunii despre soluţiile găsite de administraţia pe care o conduce pentru a relansa economica, dar şi pentru a reduce inflaţia şi deficitul bugetar.

“Avem opţiuni. O modalitate de contracarare a inflaţiei ar fi diminuarea salariilor şi sărăcirea americanilor, dar eu am un plan mai bun împotriva inflaţiei. Vom reduce costurile, nu salariile. Vom produce mai multe maşini şi semiconductori în America, vom îmbunătăţi infrastructura şi vom fi inovativi în America.

Vom avea mai multe produse, transportate mai rapid, prin costuri mai mici, aici în America. Vom crea locuri de muncă prin care să avem un nivel de trai bun în SUA. În loc să ne bazăm pe reţelele de aprovizionare din străinătate, trebuie să facem aceste lucruri aici, în SUA”, a precizat liderul de la Casa Albă.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Alegeri SUA: Actorul Dwayne „The Rock” Johnson îşi retrage sprijinul pentru Biden

Actorul american Dwayne Johnson, cunoscut ca The Rock, a declarat vineri că, spre deosebire de alegerile prezidenţiale din 2020,...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x