Thursday, April 25, 2024

Previziunea făcută de un analist militar rus în 2019: Ucraina și Moldova vor fi teatre de război ale Rusiei. Moscova are rachete speciale pentru România

Must Read

Pavel Felgenhauer este unul din cei mai cunoscuți și mai apreciați analiști militari ruși.

Încă din anul 2019, Felgenhauer descria situația de astăzi, iar dezvoltările analizei sale indică elemente de îngrijorare pentru România, având în vedere planificările timpurii de război ale Rusiei.

“Baza strategică a politicii Rusiei este Planul de apărare, care pornește de la ideea că amenințarea războiului crește și războiul este practic inevitabil, un război mare, regional, dacă nu chiar mondial. Și Ucraina, și Moldova sunt viitoarele teatre de război în această mare conflagrație generală europeană.

Așa vede Kremlinul aceste țări. Evident că nu există o garanție sută la sută că așa va fi, dar trebuie să fim pregătiți pentru un astfel de scenariu – pentru faptul că acolo vor avea loc acțiuni militare, că acolo NATO și românii vor ataca, iar noi vom lupta cu ei.

- Advertisement -

Războiul va fi pe toate coordonatele – la nord, la est, la vest, în sud – peste tot. Și din punctul de vedere al insituțiilor militare este un lucru foarte corect. Cu cât mai mare este amenințarea, cu atât mai mare este influența lor și cu atât mai mulți bani vor avea aceste insituții. Iată de ce ele vor spune întotdeauna că războiul este în prag, că americanii vin, iar în fața lor galopează românii pe cai sau pe altceva. Au făcut și o bază militară în România.

Noi, pentru a o lichida am dotat armata cu sistemele Kinjal. Pentru că aceste sisteme Kinjal sunt împotriva românilor, cele instalate pe avioanele de interceptare. Acestea au fost instalate pentru a mări distanța de acțiune a rachetelor Iskander cam de 2,5 ori. Pentru că înainte ele nici măcar din Crimeea nu prea băteau până la baza românească.

Sarcina este ca baza românească să fie distrusă înainte de momentul în care de acolo va decola vreo rachetă”, a declarat Pavel Felgenhauer, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Sursa: antena3.ro
- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x