Monday, September 26, 2022

Război în Ucraina, Rusia loveşte convoaiele umanitare. ONU anunţă aproape 500 de victime colaterale

Must Read

Biroul ONU pentru drepturile omului spune că a confirmat 474 de morţi civili în Ucraina de la începutul invaziei ruse de pe 24 februarie, notează AP News.

Biroul ONU a declarat marţi, 8 martie, că numărul de răniţi civili confirmaţi până acum este de 861. Biroul ONU foloseşte o metodologie strictă şi raportează doar victimele pe care le-a putut verifica.

Aceştia subliniază că cifrele reale sunt mult mai mari, în parte pentru că luptele intense au întârziat primirea informaţiilor şi multe rapoarte trebuie să fie coroborate în continuare.
Autorităţile ucrainene au anunţat că un convoi de ajutor umanitar mult aşteptat pentru oraşul asediat Mariupol (sudul Ucrainei) pare să fi fost incendiat, conform CNN.

”Convoiul nostru umanitar se îndreaptă spre Mariupol şi ne bazăm pe angajamentele asumate de Rusia, potrivit cărora este dispusă să înceteze focul. Acum există semnale că Rusia bombardează în direcţia convoiului umanitar”, a declarat, marţi, Iryna Vereshchuk, ministrul ucrainean al Reintegrării Teritoriilor Ocupate Temporar.

- Advertisement -

Convoiul, format din opt camioane şi peste 30 de autobuze, a pornit la ora locală 10.00, îndreptându-se spre Mariupol din zona Zaporijjea. Era stabilit să transporte oameni, în special femei, copii şi bătrâni, la întoarcere, potrivit oficialului ucrainean.

NATO are ”responsabilitatea de a se asigura că războiul nu se extinde dincolo de Ucraina”, a declarat secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă comune la Riga cu preşedintele leton, Egils Levits. Stoltenberg a mai afirmat că ”suferinţa pe care o vedem acum în Ucraina este îngrozitoare”, relatează CNN.

Ca răspuns la situaţia din Ucraina şi pentru ”a se asigura că nu există loc de calcul greşit la Moscova”, NATO şi-a ”întărit semnificativ” prezenţa pe Flancul Estic al Alianţei, a adăugat Stoltenberg.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Scriem istorie. Laserul de la Măgurele a atins 10% din puterea Soarelui pe Pământ. De ce e important?

În laboratoarele de la Măgurele se produce acum cel mai puternic fascicul de lumină din lume, care va fi...
- Advertisement -

More Articles Like This