Thursday, August 11, 2022

Război în Ucraina. UPDATE. Rusia anunță reluarea atacurilor asupra orașelor Mariupol și Volnovaha (sud-est), după ce un acord pentru încetarea focului și evacuarea civililor a eșuat.

Must Read

PDATE ora 20:00 Forțele armate ale Rusiei au informat că își reiau acțiunea militară asupra orașelor Mariupol și Volnovaha, de la Marea Azov, potrivit DW. Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării a precizat că ofensiva a reînceput la ora 18 a Moscovei (ora 17 a României), citat de Moscov Times.

Ucraina și Rusia reușiseră să ajungă la o înțelegere pentru încetarea temporară a focului în cele două orașe, timp în care să aibă loc scoaterea civililor. Luptele urmau să fie suspendate între orele 9 și 16, iar evacuarea persoanelor trebuia să înceapă la ora 11.

Ulterior, autoritățile ucrainene anunțau că acordul a fost încălcat de către militarii ruși, în timp ce Vladimir Putin a dat vina pe “sabotorii ucraineni”. Comitetul Internațional al Crucii Roșii s-a oferit să ajute la evacuarea civililor: “Indiferent dacă aceste coridoare umanitare vor fi implementate în următoarele zile, părțile trebuie să continue să protejeze civilii și infrastructura civilă în conformitate cu dreptul internațional umanitar”.

- Advertisement -

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Muniție românească trimisă în Ucraina. Primele imagini cu obuzele de 122 mm fabricate de Romarm în 2022 VIDEO

O înregistrare video apărută pe rețelele de socializare arată că soldații ucraineni au primit obuze fabricate în România de...
- Advertisement -

More Articles Like This