Acasă Stirile zilei Război în Ucraina. UPDATE. Rusia anunță reluarea atacurilor asupra orașelor Mariupol și...

Război în Ucraina. UPDATE. Rusia anunță reluarea atacurilor asupra orașelor Mariupol și Volnovaha (sud-est), după ce un acord pentru încetarea focului și evacuarea civililor a eșuat.

0

PDATE ora 20:00 Forțele armate ale Rusiei au informat că își reiau acțiunea militară asupra orașelor Mariupol și Volnovaha, de la Marea Azov, potrivit DW. Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării a precizat că ofensiva a reînceput la ora 18 a Moscovei (ora 17 a României), citat de Moscov Times.

Ucraina și Rusia reușiseră să ajungă la o înțelegere pentru încetarea temporară a focului în cele două orașe, timp în care să aibă loc scoaterea civililor. Luptele urmau să fie suspendate între orele 9 și 16, iar evacuarea persoanelor trebuia să înceapă la ora 11.

Ulterior, autoritățile ucrainene anunțau că acordul a fost încălcat de către militarii ruși, în timp ce Vladimir Putin a dat vina pe “sabotorii ucraineni”. Comitetul Internațional al Crucii Roșii s-a oferit să ajute la evacuarea civililor: “Indiferent dacă aceste coridoare umanitare vor fi implementate în următoarele zile, părțile trebuie să continue să protejeze civilii și infrastructura civilă în conformitate cu dreptul internațional umanitar”.

Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
wpDiscuz
0
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Exit mobile version