Saturday, April 20, 2024

Războiul riscă să răspândească în lume o mulţime de virusuri necunoscute şi periculoase. SUA se tem că cele 26 de laboratoare biologice din Ucraina vor cădea în mâinile Rusiei

Must Read

Statele Unite au declarat că se tem că forţele ruse ar putea prelua controlul asupra unor structuri de cercetare biologică din Ucraina şi că ar putea confisca materiale sensibile.

„Ucraina dispune de o instalaţie de cercetare biologică şi suntem, de fapt, destul de îngrijoraţi de posibilitatea ca forţele ruse să încerce să preia controlul asupra acesteia”, a declarat numărul trei al diplomaţiei americane, Victoria Nuland, în cadrul unei audieri parlamentare.

„Aşadar, lucrăm cu ucrainenii asupra modalităţilor de a evita ca aceste materiale de cercetare să cadă în mâinile forţelor ruse, dacă acestea ar urma să se apropie de ele”, a adăugat ea.

Senatorul republican Marco Rubio a subliniat că propaganda rusă vorbeşte despre un presupus plan ucrainean de a folosi „arme biologice în ţară în coordonare cu NATO”.

- Advertisement -

Dacă ar avea loc un incident sau un atac cu o armă biologică sau chimică în Ucraina, v-ar fi 100% clar că ruşii ar fi autorii?„, a întrebat-o senatorul republican pe Victoria Nuland. „Nu există nicio îndoială în mintea mea”, a răspuns Nuland. Ea a adăugat că „este o tehnică clasică a ruşilor aceea de a-i acuza pe alţii de ceea ce intenţionează să facă ei înşişi”, a răspuns Victoria Nuland.

Anterior, în cursul zilei de marţi, China a acuzat armata americană că operează biolaboratoare „periculoase” în Ucraina. „Biolaboratoarele SUA din Ucraina au atras într-adevăr multă atenție recent”, a declarat  purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian, ca răspuns la o întrebare a unui reporter local, adăugând că „toți agenții patogeni periculoși din Ucraina trebuie depozitați în aceste laboratoare și că toate activitățile de cercetare sunt conduse de SUA”. În total ar fi vorba de 26 de astfel de laboratoare, susţine China.

Sursa: romaniatv.net
- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x