Thursday, April 25, 2024

Refugiat ucrainean, șocat de prețurile mari din România. „Aveţi preţuri ca în Elveţia, mai mari şi ca în Franţa, nu aş putea trăi aici”

Must Read

De pe 24 februarie, de când a început războiul în Ucraina, sute de mii de refugiați au ajuns în România. Cei mai mulți au fost în tranzit, câteva zeci au rămas pe teritoriul țării noastre.

Oleg, un tânăr ucrainean ajuns în România a fost uimit de preţurile din supermarketurile şi restaurantele de la Cluj. El spune că banii pentru o cină la restaurant în România i-ar fi ajuns pentru mâncarea pe o lună în Ucraina, potrivit adevărul.ro.

Tânărul a petrecut câteva zile în România, apoi a plecat în Franța, acolo unde are rude.

„Aveţi preţuri ca în Elveţia, mai mari şi ca în Franţa, nu aş putea trăi aici. N-am înţeles cum o pot face românii care sunt plătiţi cu 300 de euro. Noi avem salarii şi mai mici, dar nu avem preţurile din România. La Kiev ar fi fost revoltă dacă se întâmpla asta”, a declarat ucraineanul.

- Advertisement -

Cel mai mare șoc l-a avut când a luat cina la restaurant în Cluj.

„Am calculat vreo 70 de euro echivalentul în lei, dar de banii ăştia mâncam aproape o lună acasă, în Ucraina. Iar dacă mergeam într-un restaurant acasă, am fi plătit poate şi de 10 ori mai puţin. E scumpă, tare scumpă România şi nu înţeleg cum pot trăi oamenii săraci de aici cu aşa preţuri. Acum câţiva ani am mâncat în Paris cu soţia şi a fost mai ieftin, la fel cum a fost mai ieftin şi la Nisa. Nu mai spun că Italia parcă a fost şi mai ieftin. În România, clar, preţurile sunt de Elveţia”, a adăugat el.

Sursa: ziare.com

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Alegeri SUA: Actorul Dwayne „The Rock” Johnson îşi retrage sprijinul pentru Biden

Actorul american Dwayne Johnson, cunoscut ca The Rock, a declarat vineri că, spre deosebire de alegerile prezidenţiale din 2020,...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x