Wednesday, March 29, 2023

Renault reia producția de automobile la Moscova, în timp ce rivalii întrerup relațiile cu Rusia

Must Read

Renault a suspendat producția la fabrică luna trecută, invocând probleme logistice după invazia Ucrainei la ordinele lui Vladimir Putin. Totuși, decizia Renault de a relua producția are sprijinul guvernului francez, care este principalul său acționar, potrivit unor surse citate de Reuters.

Aceasta înseamnă că are operațiuni mai mari în țară decât majoritatea celorlalți rivali europeni, cu 40.000 angajații locali, reprezentând o provocare uriașă, deoarece guvernele SUA, Marea Britanie și UE încearcă să izoleze Rusia din punct de vedere economic.

Avtovaz a vândut aproape 2.900 de vehicule în 2021, înregistrând profituri de 186 de milioane de euro pentru Renault – sau aproximativ 12% din câștigurile sale în acel an. Avtovaz a început ca o companie de stat în Uniunea Sovietică, producând mașini care au devenit puternic asociate cu regimul comunist sub mărcile Jiguli și apoi Lada.

În timp ce uzina din Moscova a repornit, Avtovaz a declarat luni că a oprit parțial producția săptămâna aceasta la o fabrică uriașă din Toliatti, un oraș de pe râul Volga, și o alta în Izhevsk, un oraș aflat la 500 km spre nord-est. Oprirea producției a fost cauzată de lipsa de piese electronice, a spus Avtovaz.

- Advertisement -

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Cum putem investi în inteligența artificială?

Din când în când, în lume apare o invenție care schimbă un întreg sector, sau chiar întreaga lume, într-o...
- Advertisement -

More Articles Like This