Thursday, March 28, 2024

Reporterul The Guardian laudă România pentru tratarea refugiaților ucraineni: O lecție de civilizație și umanitate

Must Read

Corespondentul publicației britanice The Guardian a avut cuvinte de laudă pentru felul în care refugiații ucraineni sunt tratați în România. Jurnalistul Shaun Walker a trecut marți seară granița dintre Ucraina și România, împreună cu un val de refugiați, și a văzut cât de mult s-a implicat țara noastră în ajutorul ucrainenilor alungați de război.

„Tocmai am părăsit Ucraina și am ajuns în România. Coadă imensă, de peste 6 ore, în vânt și zăpadă, din cauza controalelor la granița ucraineană. În partea română: mâncare, băuturi, autobuze gratuite, ajutor, voluntari, oferte de cazare. Călătorii gratuite cu trenul în România. O lecție despre tratarea civilizată și umană a refugiaților”, a scris jurnalistul britanic pe Twitter.

El a postat și poza unui anunț CFR, în engleză și ucraineană, în care refugiaților li se comunică faptul că au călătorii gratuite cu trenul pe teritoriul României.

319.969 de cetăţeni ucraineni au intrat în România de la declanşarea invaziei rusești asupra țării lor şi până marţi, la ora 24,00, a anunțat Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră. 234.369 dintre aceștia au părăsit deja România.

- Advertisement -

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x