Friday, April 19, 2024

Reuters: Compania care deține Nord Stream 2, controlată de Gazprom, ia în calcul intrarea în insolvență după sancțiunile impuse Rusiei

Must Read

Compania cu sediul în Elveția care a construit gazoductul Nord Stream 2 din Rusia către Germania ia în considerare intrarea în insolvență, au declarat două surse citate de Reuters.

Statele Unite au sancționat Nord Stream 2 AG săptămâna trecută, după ce Rusia a recunoscut două regiuni separatiste din estul Ucrainei înainte de invadarea țării, ceea ce a provocat un val de sancțiuni economice din partea Occidentului.

Nord Stream 2 AG, care este înregistrată în Elveția și deținută de gigantul rus Gazprom, a finalizat anul trecut proiectul de 11 miliarde de dolari care a fost conceput pentru a dubla capacitatea de pompare a gazului din Rusia în Germania.

Cele două surse, care au vorbit sub rezerva anonimatului, deoarece discuțiile despre o potențială insolvență sunt confidențiale, au spus că Nord Stream 2 AG a lucrat cu un consilier financiar pentru compensarea unor datorii și ar putea începe oficial procedura de insolvență într-o instanță elvețiană.

- Advertisement -

Conducta de 1.230 km nu a început operațiunile comerciale, deoarece autorizarea din partea Germaniei, care săptămâna trecută a suspendat acest proces ca urmare a escaladării crizei din Ucraina.

Biroul de Control al Activelor Străine al Departamentului Trezoreriei SUA a emis un ordin executiv pe 23 februarie prin care autorizează „eliminarea tranzacțiilor care implică Nord Stream 2 AG” sau „orice entitate în care Nord Stream 2 AG deține, direct sau indirect, un procent de 50% sau mai mult” până la 2 martie.

Gazprom a plătit jumătate din costul construirii Nord Stream 2, restul proiectului de conductă de 11 miliarde de dolari fiind finanțat de compania britanică de petrol și gaze Shell, OMV din Austria, Engie din Franța și Uniper din Germania și Wintershall DEA.

Ministrul Economiei al Elveției, Guy Parmelin, a declarat luni într-un interviu acordat serviciului de radio elvețian RTS că toți angajații Nord Stream, peste 140 de angajați, care lucrau pentru companie în orașul elvețian Zug au fost concediați.

De la invadarea Ucrainei de către Rusia săptămâna trecută, mai multe companii mari, inclusiv marile companii petroliere, au declarat că vor renunța la cooperarea cu comapnii rusești, inclusiv Shell, care a declarat că nu va mai fi implicată în Nord Stream 2.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x