Saturday, April 20, 2024

România va produce drone și minisubmarine. Anunțul ministrului Apărării despre planurile de înzestrare a armatei

Must Read

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a anunțat marți, 29 martie, că țara noastră va produce cel mai târziu în doi-trei ani drone și minisubmarine.

Dîncu a fost întrebat dacă este posibil ca în România să fie deschise noi unităţi de fabricare a armamentului.

”Sigur. O să avem cel puţin subansamble, vom avea producţii de drone în România, vom avea producţiile de minisubmarine, vom avea producţii legate de armament şi în zona blindatelor. (…) În anii care vin, în doi – trei ani, vom avea deja producţii şi am putea chiar mai repede să avem. Există elemente care au început deja, elemente ale unor joint-venture făcute cu ţările importante, cum este Germania, Italia, Statele Unite, Israel. (…) Avem deja unităţi de mentenanţă, cum este la Bacău, de exemplu, mentenanţă pentru F16, centrul naţional de mentenanţă, sperăm că vom putea acredita cât mai multe centre naţionale de mentenanţă şi pentru blindate”, a răspuns ministrul Apărării la Palatul Parlamentului.

Dîncu a adăugat că majorarea cheltuielilor din PIB pentru apărare vor fi aprobate de Parlament, probabil, anul viitor şi că există deja o listă de achiziţii în programarea din documentul strategic Armata României 2040.

- Advertisement -

”Asta înseamnă că avem un prag de raportare şi de înzestrare în 2026, unul în 2032 şi unul în 2040. Evident că, dacă vom avea bani în plus, în primul rând vom mări procentul din acest buget de înzestrare. Este principalul lucru şi aici sigur că vom aduce şi proiecte care trebuia să înceapă, de exemplu, în 2027 sau în 2030, le vom aduce mai aproape, dacă vom reuşi. Contează ce sume vom avea, contează foarte mult potenţele pe care le are şi le avea în viitor, mai ales, industria noastră de apărare, pentru că în acest moment cel mai important lucru ar fi nu să cumpărăm totul din afară, ci mai degrabă să producem mai mult în România”, a menţionat ministrul, potrivit Digi24.

Sursa: ziare.com

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x