Monday, September 26, 2022

Românii au luat cu asalt serviciile de pașapoarte. Se tem că va fi război

Must Read

Teama că armata Rusiei ar putea să atace și țara noastră i-a făcut pe mii de români să ia cu asalt birourile Direcției Generale de Pașapoarte pentru a putea să fugă din țară în caz de pericol.  Așa s-a ajus ca la unele servicii de pașapoarte solicitanții să fie programați și după două luni.

Serviciile de  pașapoarte din București și mai multe județe au fost luate cu asalt de mii de români care vor să se asigure ca în cazul în care România va fi implicată într-un conflict armat, vor avea acte de călătorie.

Pe de altă parte, potrivit unor surse din cadrul Ministerul Afacerilor Interne, mulți dintre solicitanți ar fi bărbați tineri, care intenționează să părăsească teritoriul național „preventiv”, pentru a nu mai fi de găsit în cazul în care ar fi chemați la centrele de încorporare.

Potrivit unui răspuns oficial al Direcției Generale de Pașapoarte „în prezent, se pot produce aglomerări sporadice determinate de prezentarea unui număr semnificativ de cetățeni la ghișee fără programare. […]

- Advertisement -

Cea mai solicitată structură de pașapoarte este cea din municipiul București, dar și cele din județele Iași, Suceava, Constanța, Cluj, Vaslui, Galați, Botoșani și Timiș.

A fost prelungit programul de lucru

În baza analizei efectuate la nivelul Direcției Generale de Pașapoarte (DGP) s-au dispus măsuri de suplimentare până la capacitatea maximă a stațiilor de preluare cereri utilizate la nivelul serviciilor publice comunitare de pașapoarte, fiind implementate punctual măsuri de prelungire a programului de lucru”, a anunțat DGP la solicitarea Gândul.

În același timp, reprezentanții Direcției de Pașapoarte au anunțat că în județele Harghita, Caraș Severin și Mehedinți, programările se pot face a doua zi sau în cel mult două sau trei zile.

Sursele citate au precizat, în acest sens, că în cele trei județe cetățenii au deja pașapoarte. Ca urmare, locuitorii din Harghita, dintre care mulți au dublă cetățenie, dețin documente de călătorie maghiare, în vreme ce la Caraș Severin și Mehedinți oamenii au pașapoarte pentru că le folosesc ca să intre în țara vecină, Serbia.

Sursa: gandul.info

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Scriem istorie. Laserul de la Măgurele a atins 10% din puterea Soarelui pe Pământ. De ce e important?

În laboratoarele de la Măgurele se produce acum cel mai puternic fascicul de lumină din lume, care va fi...
- Advertisement -

More Articles Like This