Monday, September 26, 2022

Rusia a adoptat o listă cu mai multe state ”neprietenoase”, între care SUA, țările membre UE (inclusiv România), Marea Britanie, Japonia și Ucraina. Datoriile către investitorii din aceste țări nu vor mai fi achitate în valută, ci în ruble.

Must Read

Guvernul Federației Ruse a aprobat o listă a statelor și teritoriilor străine care comit acțiuni neprietenoase împotriva Federației Ruse, a companiilor și a cetățenilor acesteia.

Lista include SUA, Canada, statele UE (inclusiv România), Marea Britanie, Ucraina, Muntenegru, Elveția, Albania, Andora, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino, Macedonia de Nord, Japonia, Coreea de Sud, Australia, Noua Zeelandă, Singapore și Taiwan (considerat un teritoriu al Chinei, dar condus de propria administrație din 1949).

Aceste țări sunt considerate ”neprietenoase” deoarece ”au impus sau s-au alăturat sancțiunilor împotriva Rusiei după începerea unei operațiuni militare speciale a Forțelor Armate în Ucraina”, se arată în comunicatul publicat de Tass.

Astfel, creditorii străini din țările considerate neprietenoase, care dețin obligațiuni în valută emise de statul rus, municipalitățile sau companiile ruse, nu vor mai fi plătiți în valută ci în ruble – care nu pot fi folosite de investitori. Noua procedură temporară se aplică plăților care depășesc zece milioane de ruble pe lună (sau o sumă similară în valută).

- Advertisement -

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Scriem istorie. Laserul de la Măgurele a atins 10% din puterea Soarelui pe Pământ. De ce e important?

În laboratoarele de la Măgurele se produce acum cel mai puternic fascicul de lumină din lume, care va fi...
- Advertisement -

More Articles Like This