Thursday, April 25, 2024

Rusia a găsit o alternativă pentru cardurile suspendate de Visa și Mastercard. Care este soluția pregătită de la Kremlin!

Must Read

Băncile rusești au declarat duminică că plănuiesc să emită carduri folosind sistemul chinez UnionPay, după ce Visa și Mastercard au decis să suspende operațiunile în Rusia din cauza intervenției militare a Moscovei în Ucraina.

Cardurile bancare rusești Visa și Mastercard nu vor mai fi valabile în străinătate, iar cardurile emise în străinătate nu vor mai funcționa în Rusia, au anunțat sâmbătă companiile globale de plăți.

Principalii creditori ruși Sberbank și Alfa Bank au declarat că lucrează la lansarea cardurilor UnionPay. „Sberbank lucrează la posibilitatea emiterii cardurilor Mir-UnionPay co-branded. Vă vom informa mai târziu cu privire la intervalul de timp al emisiunii”, a declarat cea mai mare bancă din Rusia, Sberbank, într-un comunicat.

Schimbări pe piața financiară

Cel mai mare creditor privat al țării, Alfa Bank, a declarat că „lucrează deja la lansarea cardurilor pe UnionPay, sistemul național de plată al Chinei”. Rosbank, Tinkoff Bank și Credit Bank of Moscow (MKB) lucrează la eliberarea cardurilor UnionPay, au informat agențiile de presă ruse.

- Advertisement -

Economia Rusiei și, în special, sectorul său financiar se zguduie sub greutatea sancțiunilor fără precedent, după ce Moscova a trimis zeci de mii de soldați în Ucraina cu scopul de a răsturna guvernul de la Kiev, potrivit Insider Paper.

Banca centrală a Rusiei a declarat că toate cardurile Visa și Mastercard deja emise de băncile naționale vor continua să funcționeze în Rusia până la expirarea lor, deoarece toate plățile în Rusia se fac printr-un sistem național. Cu toate acestea, a avertizat că rușii care călătoresc în străinătate ar trebui să aibă mijloace de plată alternative.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x