Friday, April 19, 2024

Rusia acuză SUA de finanţarea în Ucraina a unor cercetări privind armament biologic şi susţine că deţine probe

Must Read

Ministerul rus al Apărării acuză joi Statele Unite de faptul că au finanţat un program de înarmare biologică în Ucraina şi susţine că a descoperit probe în acest sens în laboraoare ucrainene, relatează AFP, scrie News.ro 

”Obiecitvul acestor cercetări biologice finanţate de către Pentagon în Ucraina era să creeze un mecansim de răspândire furtivă a unor patogeni ucigaşi”, denunţă joi, în briefingul său matinal privind Războiul din Ucraina, un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov.

El susţine că Moscova a preluat ”documente predate de către angajaţi ai unor laborartoare ucrainene” în care se vorbeşte despre ”transferul unor materiale biologice umane prelevate în Ucraina către ţări străine, la cererea unor oficiali americani”.

Igor Konaşenkov citează, de asemenea, un ”proiect american” privind transmiterea unor agenţi patogeni de către păsări sălbatice migratoare din Ucraina în Rusia şi în alte ţări vecine”.

- Advertisement -

Coronavirus, Antrax, Pestă Porcină

Konaşenkov dă asigurării că Statele Unite preconizau ”să desfăşoare activităţi privind agenţi patogeni de la păsări, lilieci şi reptile în Ucraina, în 2022” şi privind ”posibilitatea răspândirii pestei porcine africane şi antraxului”.

”În laboratoarele înfiinţate şi finanţate în Ucraina, documente arată că s-au făcut experimente cu eşantiaone de coroanvirus de liliac”, mai acuză purtătorul de cuvânt rus.

Statele Unite şi Ucraina au dezminţit existenţa unor laboratoare menite să producă armament biologic în această fostă republică sovietică, teatrul unei ofensive ruse cu zeci de mii de militari ruşi, de la 24 februarie.

Rusia a acuzat Statele Unite, în 2018, de faptul că realiza în secret experimente biologice în laboratoare din Georgia, altă republică sovietică care, la fel ca Ucraina, vrea să adere la NATO şi UE.

Moscova îşi justifică de asemenea, invazia Ucrainei acuzând-o de faptul că are ambiţia să se doteze cu arma nucleară – o idee pe care a abandonat-o, cutoate acestea, în mod voluntar, în 1990.

Sursa:stirileprotv.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x