Monday, June 27, 2022

Rusia amenință că rupe relațiile cu SUA după ce Joe Biden l-a numit pe Vladimir Putin „criminal de război”

Must Read

Rusia amenință că rupe relațiile cu Statele Unite, după ce președintele american Joe Biden l-a numit pe omologul său rus Vladimir Putin „criminal de război” și „dictator criminal”, relatează The Guardian.

Ministerul rus de Externe l-a convocat luni pe ambasadorul SUA la Moscova. și i-a înmânat o notă de protest față de declarațiile „inacceptabile” ale lui Biden. Rusia a informat SUA că legăturile dintre cele două țări sunt pe punctul de a fi rupte.

„Astfel de declarații ale președintelui american, nedemne de un om de stat de un rang atât de înalt, duc relațiile ruso-americane în pragul rupturii”, se arată într-un comunicat al ministerului rus de Externe.

Săptămâna trecută, răspunzând la întrebarea unui jurnalist, Biden a declarat că îl consideră pe Putin „criminal de război”, urmare a invaziei declanșate de președintele rus asupra Ucrainei.

- Advertisement -

Declarația a stârnit o reacție vehementă a Kremlinului, care a spus că este o „retorică inacceptabilă și de neiertat”.

A doua zi, însă, Joe Biden a spus că liderul de la Kremlin este un „ucigaș pur care duce un război imoral împotriva poporului ucrainean” și un „dictator criminal”.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Serbia critică decizia UE privind Ucraina: ‘A sărit peste câteva decenii de presiune, șantaj și birocrație’

Ucraina, care nu îndeplinește standardele necesare, a primit statutul de candidat la UE doar datorită conflictului cu Rusia, a...
- Advertisement -

More Articles Like This