Thursday, April 25, 2024

Rusia amenință cu întreruperea aprovizionării cu gaze naturale către Germania prin conducta Nord Stream 1 și avertizează că prețul țițeiului va ajunge la peste 300 de dolari. Cotația europeană a gazelor a doborât deja un record absolut.

Must Read

Vicepremierul rus Alexander Novak a declarat luni că “avem tot dreptul să luăm o decizie corespunzătoare și să impunem un embargo privind pomparea de gaz prin gazoductul Nord Stream 1”, dar a precizat că deocamdată nu a fost luată o astfel de decizie.

Oficialul rus a mai declarat că “este absolut clar că o respingere a petrolului rusesc ar duce la consecințe catastrofale pentru piața globală”, iar prețul țițeiului ar ajunge la 300 de dolari pe baril. Țițeiul european BRENT s-a oprit ieri din creștere la sub 130 de dolari pe baril, aproape de maximul istoric atins în 2008.

Rusia a susținut întotdeauna că nu folosește gazul natural ca armă, dar Statele Unite și Europa s-au pregătit intens pentru această posibilitate. Recent, Ursula von der Leyen a declarat că Europa a reușit să-și asigure în depozite și contracte de aprovizionare cu gaze lichefiate (din SUA, Qatar și Nigeria) cantitatea necesară pentru această iarnă.

- Advertisement -

Cotația gazelor naturale europene cu referința Amsterdam a ajuns luni la 279 de euro/MwH, în creștere cu 42% față de vineri și cu peste 200% față de momentul începerii războiului.

Sursă alternativă: Reuters

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Alegeri SUA: Actorul Dwayne „The Rock” Johnson îşi retrage sprijinul pentru Biden

Actorul american Dwayne Johnson, cunoscut ca The Rock, a declarat vineri că, spre deosebire de alegerile prezidenţiale din 2020,...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x