Saturday, April 20, 2024

Rusia le interzice investitorilor străini să își vândă activele rusești, motivând că e spre binele lor

Must Read

Rusia va impune restricții temporare asupra investitorilor străini care vor să își vândă activele din țară în contextul sancțiunilor anunțate de Occident, a anunțat luni premierul rus Mihail Mișustin, citat de Reuters.

„În situația actuală de sancțiuni antreprenorii străini sunt forțați să se ghideze nu după factori economici, ci să ia decizii sub presiune politică”, a declarat Mișutin în timpul unei ședințe de guvern.

„Pentru a le acorda afacerilor ocazia de a lua o decizie gândită, a fost pregătit un ordin prezidențial de impunere restricții temporare asupra vânzării de active rusești”, a adăugat el, citat de agenția de stat TASS.

Mișutin nu a oferit mai multe detalii cu privire la măsură.

- Advertisement -

Interdicția vine în contextul în care Occidentul a impus sancțiuni fără precedent împotriva economiei rusești și a unor oficiali de la Moscova, printre care și președintele Vladimir Putin, în urma invadării Ucrainei.

Sancțiunile impuse de Occident împotriva economiei rusești

Printre cele mai dure sancțiuni s-au numărat excluderea Rusiei din sistemul de plăți interbancare SWIFT și înghețarea activelor Băncii Centrale de la Moscova.

Măsurile anunțate au dus luni la o prăbușire istorică a rublei care a forțat Banca Centrală a Rusiei să majoreze dobânda de referință de la 9,5% la 20% și să oblige exportatorii să își converstească 80% din profit în ruble.

Bursa de la Moscova era în continuare închisă marți dimineața iar site-ul ei nefuncțional.

Companii internaționale care au operat de decenii în Rusia au anunțat că își vor sista investițiile în această țară, printre ele numărându-se BP sau Shell.

Premierul canadian Justin Trudeau a anunțat luni că țara sa va interzice toate importurile de țiței din Rusia.

Șase dintre cei mai cunoscuți miliardari din Rusia au criticat deschis războiul luni și impactul pe care acesta îl are asupra afacerilor.

„Ne așteptăm ca cei care au investit în țara noastră să poată lucra aici în continuare. Suntem deschiși dialogului cu investitorii cu o atitudine constructivă”, a declarat premierul Mihail Mișustin marți.

Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x