Acasă Stirile zilei Se dau banii înapoi! Benzinăriile returnează diferenţa de preţ încasată marţi de...

Se dau banii înapoi! Benzinăriile returnează diferenţa de preţ încasată marţi de la clienţi

0

Eso Petrol este una dintre benzinăriile care a avut un preț ridicat la carburnați în cursul zilei de miercuri. Acum, benzinăria își cere scuze față de clienți pentru că a exploatat situația și anunță că va restitui diferența de bani la prețul inițial, pe baza bonului fiscal.

Vești bune pentru acești români! Benzinăriile înapoiază diferența de bani după ce crescuse prețul la carburanți artificial. ”În urma deciziilor impulsive din data de 09.03.2022 la reacţia unora care au venit să alimenteze în tot felul de recipiente cantităţi foarte mari, într-un moment în care aveam informaţii de la parteneri referitoare la o creştere a preţului peste noapte cu sume însemnate şi riscul de a rămâne fără stocuri de carburant pe termen lung, fără să ne gândim la impactul asupra clienţilor de bună credinţă, vedem necesitatea de a veni cu scuzele noastre sincere, susţinute de înapoierea diferenţei de bani de la preţul iniţial la cel mărit, pe baza bonului fiscal. În speranţa că veţi reuşi să înţelegeţi reacţia noastră în condiţiile date, vă mulţumim anticipat”, a fost mesajul dat de reprezentanții Eso Petrol.

ANPC venise cu un avertisment dur pentru aceste benzinării

Benzinăriile au mărit prețul carburanților, iar șeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, a declarat că autoritățile au în vedere confiscarea veniturilor realizate de benzinării în urma comercializării cu preţuri artificial mărite şi aplicarea de sancţiuni cuprinse între 2.000 şi 100.000 de lei.

MOL România despre scumpirile carburanţilor: MOL România se delimitează de orice practică anticoncurenţială şi de orice informaţii care ar putea genera panică în rândul populaţiei

Lanţul de benzinării MOL România vine cu precizări în urma scumpirilor carburanţilor şi precizează că societatea se delimitează de orice practică anticoncurenţială şi de orice informaţii care ar putea genera panică în rândul populaţiei.

”MOL România se delimitează de orice practică anticoncurenţială şi de orice informaţii care ar putea genera panică în rândul populaţiei. Cu o prezenţă de peste 25 de ani pe piaţa locală, MOL România practică o politică comercială corectă şi transparentă, aliniată tuturor prevederilor legale în vigoare, fiind un jucător responsabil”, precizează reprezentanţii MOL România Petroleum Products SRL.

MOL România colaborează permanent cu autorităţile competente şi comunică transparent informaţiile necesare, mai spun ei.

”MOL România înţelege circumstanţele speciale de piaţă şi dificultăţile de aprovizionare apărute în contextul conflictului din Ucraina. Priorităţile noastre sunt aliniate cu cele ale autorităţilor în ceea ce priveşte securitatea fluxului naţional de aprovizionare. Vom continua să comunicăm cu reprezentanţii Guvernului şi cooperăm pentru orice investigaţie. În România, MOL are două modele de operare, staţiile proprii şi staţiile MOL Partener, în regim de franciză, care vând carburanţi MOL (au statutul de competitori direcţi pentru staţiile proprii) şi au o politică comercială proprie, în care MOL nu intervine, conform normelor legale în vigoare. Aşa se explică situaţia preţului practicat în staţia MOL Partener din Beiuş şi care, de altfel, nu a fost una singulară, mai multe staţii aparţinând şi altor companii cu acelaşi profil, având o practică asemănătoare. Astfel, reţeaua MOL România nu are control asupra preţurilor practicate de staţia din Beiuş sau de ceilalţi parteneri-franciză”, mai arată compania.

Rezultatul CCS EBITDA înregistrat de Grupul ungar MOL în anul 2021 a ajuns la un maxim istoric de 3,531 miliarde dolari, peste previziuni. MOL se aşteaptă ca EBITDA să atingă sau chiar să depăşească 2,8 miliarde dolari în 2022.

Grupul MOL este o companie internaţională integrată de petrol, gaze naturale, petrochimie şi retail, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 30 de ţări şi 25.000 de angajaţi în întreaga lum. Grupul MOL controlează trei rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. În prezent, activităţile de producţie se desfăşoară în 9 ţări, iar cele de explorare în 14 ţări.

Sursa: romaniatv.net

Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
wpDiscuz
0
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Exit mobile version