Putin se va confrunta cu o lovitură de stat? Riscul crește cu fiecare săptămână

Informația a apărut după ce au fost publicate online mai multe scrisori ale unui analist anonim de informații rus, trimise către Vladimir Osechkin, un activist rus în exil și fondator al grupului pentru drepturile omului Gulagu.

În acest context, Osechkin a explicat pentru publicația The Times că riscul pe care și-l asumă agenții de informații este un semn al nemulțumirii lor tot mai mari față de Putin, în contextul în care nu mai pot „pleca în vacanță în vilele lor în Italia și să-și ducă copiii la Disneyland Paris ”.

Explicația oferită de Vladimir Osechkin

- Advertisement -

Așadar, activistul aflat în exil a subliniat că oamenii din sistem au „putut duce o viață bună” timp de 20 de ani, cât Putin a creat stabilitate. Totuși, situația din momentul de față este foarte diferită.

„Timp de 20 de ani, Putin a creat stabilitate în Rusia. Ofițerii FSB, polițiștii, procurorii de stat, acei oameni din interiorul sistemului, au putut duce o viață bună”, a explicat activistul, punctând faptul că toate aceste oficialități recunosc că războiul „este o catastrofă pentru economie, pentru umanitate” și că „nu vor să se întoarcă în Uniunea Sovietică.”

„Pentru fiecare săptămână și fiecare lună în care acest război continuă, crește posibilitatea unei revolte a celor din serviciile de securitate”, a conchis Osechkin.

Amintim că Vladimir Osechkin a făcut declarația respectivă din casa lui din Franța, unde locuiește în exil din 2015.

Nimic nu merge conform planului

La rândul său, un reputat analist rus, Pavel Luzin, a explicat anterior, într-o declarație pentru The New York Times, că nimic nu merge conform planului pentru Vladimir Putin după ce a ordonat invazia rusă în Ucraina.

„Putem spune cu siguranță că nimic nu decurge conform planului. Au trecut decenii de când armatele sovietice și ruse au înregistrat pierderi atât de mari într-o perioadă atât de scurtă”, a explicat Pavel Luzin, analist militar rus, despre invazia Rusiei în Ucraina pentru The New York Times.

„Războiul a arătat că armata luptă prost. Ministrul Apărării este responsabil pentru asta”, a mai spus Luzin.

Sursa: capital.ro