Sunday, July 3, 2022

Traian Băsescu, în stare gravă la un spital din străinătate după sentinţa de colaborator al Securităţii

Must Read

Traian Băsescu a ajuns în stare gravă la spital la două zile după ce judecătorii ÎCCJ au decis că a colaborat cu Securitatea, potrivit unor surse citate de Romania TV. Fostul preşedinte se afla la Bruxelles când s-a dat sentinţa.

UPDATE: Europarlamentarul Traian Băsescu ar fi internat într-un spital din Bruxelles, au afirmat surse politice pentru Digi 24, fără a spune însă clar și motivul internării.

Fostul preşedinte Traian Băsescu are probleme de sănătate şi a fost internat de urgenţă la un spital din străinătate. Potrivit unor surse inpolitics.ro, Traian Băsescu este în prezent internat într-un spital din Paris , unde a fost dus cu un avion privat. Conform Romania TV, fostul preşedinte nu ar avea probleme chair atâr de grave, ci unele mai vechi,şi s-ar afla într-un spital din Bruxelles.

Sursa citată precizează că fostul preşedinte și-ar fi pierdut brusc auzul, ceea ce a alertat familia. Întrucât au apărut complicații la plămâni şi la inimă, medicii români au decis transferarea lui urgentă în străinătate.

- Advertisement -

Potrivit unor surse citate de România TV, Traian Băsescu ar urma să fie operat de urgenţă, iar intervenţia pe care o vor face medicii din străinătate nu putea fi făcută în România.

Tot surse spun că fostul preşedinte Băsescu ar mai fi fost internat în spital în ultima perioadă. Săptămâna trecută,  Traian Băsescu ar fi mers la Spitalul Militar din București pentru investigații medicale.

Traian Băsescu a mai fost operat în Franța la spitalul Charles de Gaulle din Paris, unde medicii l-au supus unei operații de transplant de aortă.

„Eu am făcut o operație în care m-a operat un chirurg foarte tânăr care a ajuns profesor șef de secție. Mi-a înlocuit aorta. O operație pe care nu o putea face nimeni. Nu era român, dar nici francez. Acest profesor, deși foarte tânăr nu a fost cenzurat de sistemul de profesori care este la noi și care nu lasă niciun tânăr să se ridice”, a declarat Traian Băsescu.

Problemele de sănătate ale fostului preşedinte ar fi apărut după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a menținut miercuri decizia instanței de fond și a decis că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității. În urma deciziei Instanţei, fostul preşedinte pierde toate beneficiile pe are le are un fost şef de stat din România. 

„Admite excepţia inadmisibilităţii invocată din oficiu. Respinge, ca fiind inadmisibil, recursul declarat de recurentul Ene Nicanor George, prin mandatar Ene Dragoş Marian, împotriva Sentinţei civile nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Respinge, ca fiind nefondat, recursul declarat de recurentul Ene Nicanor George, prin mandatar Ene Dragoş Marian împotriva Încheierii de amânare a pronunţării, din data de 05 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal.

Respinge, ca fiind inadmisibilă excepţia de nelegalitate invocată de recurentul-pârât Băsescu Traian. Respinge, ca fiind nefondat, recursul, astfel cum a fost precizat la data de 5 noiembrie 2021, declarat de recurentul – pârât Băsescu Traian împotriva Sentinţei nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal.

Admite cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul Ciuvică Mugur-Cristian, în interesul intimatului-reclamant Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Definitivă. „, se arată în sentinţa pronunţată miercuri de ÎCCJ.

După ce judecătorii ÎCCJ  au decis că a fost colaborat al Securităţii, Traian Băsescu va rămâne fără susținerea financiară de 16848 RON acordată de Statul Român – Indemnizație de fost Preşedinte al României. De asemenea, rămâne fără protecție personală – asigurată de SPP, fără consilier şi un şef de cabinet acordate de Statul Român, fără autoturism cu şofer și cabinet de lucru, fără reşedinţa oficială din Strada Gogol.

Avocata lui Traian Băsescu a declarat, după sentinţa ÎCCJ, că acesta nu va pierde mandatul de europarlamentar.

„M-am tot gândit dacă are vreun rost să răspund și public la întrebările pe care le-am primit în legătura cu situația juridică a președintelui Traian Băsescu.

Inițial am zis pas, apoi au apărut gladiatorii care au început să măcelărească totul, așa că o zic pe scurt :

– modificările din oct.2021 la Legea 406/2001 privind privilegiile unui fost președinte de stat la încheierea mandatului nu îi sunt aplicabile și președintelui Traian Basescu (vezi aplicarea în timp a legii civile )

– Traian Basescu nu a săvârșit infracțiunea de fals în declarații (vezi latura obiectiva și latura subiectiva a infractiunii raportate la momentul pronunțării deciziei ICCJ)

– Traian Basescu nu își va pierde mandatul de europarlamentar ( la momentul depunerii candidaturii îndeplinea condițiile cerute de legea 33/2007)”, a scrie avocata Eliza Ene-Corbeanu, pe Facebook.

La scurt timp după anunţarea sentinţei, Traian Băsescu a anunţat că va apela la Curtea Europeană a Drepturilor Omului după ce Înalta Curte a menţinut decizia prin care a fost declarat colaborator al Securităţii.

„Am luat nota de decizia ICCJ pe care nu o voi comenta public, asa cum am procedat de-a lungul intregului proces.
Voi face demersurile legale la CEDO”, a scris Băsescu, pe Facebook.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Noul premier al Israelului este un român. Cine este Yair Lapid?

Ambasada Israelului în România a afirmat că noul premier interimar, Yair Lapid, are origini românești. „Bunicii materni sunt originari din...
- Advertisement -

More Articles Like This